© Wikimedia Commons nuotr.

Golvėjaus universiteto (Airija) daktaras teigia, kad vis dar yra sutikimo nebuvimas, kai kalbama apie lytinius santykius su robotais. Etikos ekspertas ir universiteto dėstytojas teigia, kad seksas su vaikų pavidalo robotais galėtų būti vertinamas kaip nusikalstama veika, šis suartėjimo aktas gali būti klasifikuotas kaip išžaginimas.

Universiteto daktaras John Danaher viešai išreiškė savo nuomonę apie seksą su robotais ir apie tai, kad kai kurie robotai primena vaikus. Filosofijos lektorius teigia, kad asmenys  turintys seksualinį suartėjimą su robotu vaiku, turėtų būti klasifikuoti kaip žagintojai. Jis teigia: „Aš apibrėžiu robotų išžaginimą kaip lytinį aktą su robotu, kuris mėgdžioja tam tikrus garsus. Tai gali būti deramu baudžiamosios teisės tikslu reguliuojančiu elgesį, kuris yra moraliai neteisingas, net jei toks elgesys neturi jokių išorinių žalingų  padarinių kitiems.“

Tuo metu, kai daktaras Danaher aptarė galimybes baudžiamojo proceso metu kaltinti tuos, kas vykdo lytinį suartėjimą su vaiko pavidalo robotais ir teigė, jog yra „nuoširdžiai abejojantis tuo, kaip mes turime priartėti prie šio reiškinio aptarimo“. Išžaginimo ir vaikų seksualinio išnaudojimo robotų aktai patenka į moraliai neteisingą klasę, nors tai iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip išoriškai nekenksmingas elgesys.

Taip pat skaitykite: Klonavimas – ar tai etiška?

Tamsus sekso pasaulis su vaikais – lėlėmis buvo atskleistas po to kai viena interneto svetainė be saiko pasigyrė turinti šimtus tokio tipo lėlių robotų modelių iš skirtingų tiekėjų. Ši elektroninė parduotuvė internete, apibrėžia robotų lėlių pardavimą kaip teisiškai pagrįstą. Sekso lėlės dažniausiai parduodamos Jungtinėje Karalystėje, jų ūgis nurodomas maždaug 100-140 cm – nuo trejų iki devynerių metų amžiaus mergaičių. Lėlės kuriamos kaip žmonės su asmenybėmis. Skatindami prekybos augimą pardavėjai naudoja tokius užrašus kaip: „Nekalta mergaitė laukia jūsų, sveiki atvykę“. Internete lėlės robotai kainuoja nuo 390 iki 650 svarų.

Taip pat skaitykite: Sekso lėlių fabrikas – žvilgsnis į užkulisius (N-18)

Šios lėlės buvo suprojektuotos vyro, kuris tikina, kad turi seksualinį potraukį vaikams ir nori padėti kitiems kontroliuoti jų potraukį. „Trottila“ kompanijos, kuri gamina anatomiškai teisingą maždaug penkių metų mergaičių imitaciją, kūrėjas, Shin Takagi, teigia: „Aš padedu žmonėms išreikšti jų norus, teisiškai ir etiškai. Jūs neverti gyventi, jei gyvenate su sutramdytu noru.“ Taip pat kompanijos įkūrėjo teigimu, lėlės gali būti vertingu ginklu kovoje prieš tikrų vaikų seksualinį išnaudojimą.

Taip pat skaitykite: Dirbtinis intelektas: seksualinius poreikius tenkinantys robotai (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: