TV šou kadras

Įspėjimas! Šis straipsnis neskirtas jaunesniems kaip 18 metų skaitytojams.

Naujasis Didžiosios Britanijos televizijos šou „Nuogas patrauklumas“ („Naked Attraction“) susilaukė milžiniško žiūrovų pasipiktinimo ir audros neigiamų žinučių „Twitter“ paskyroje. Prieš kelias savaites pasirodęs pažinčių šou nustebino net ir visko mačiusius žiūrovus. Čia antrosios pusės žmonės ieškosi neįprastu būdu – vertindami vieni kitų, nuogo kūno grožį. Ir štai čia visi aplinkinių postringavimai apie tai, jog negalima apie žmogų spręsti iš išvaizdos, sugriūna į šipulius, kadangi šis šou tik to ir siekia.

Kaip teigia patys organizatoriai: „Visiems pabodo įprasti pasimatymai, o rūbai paslepia visą žmogaus grožį ir neparodo, koks tu esi iš tiesų. Tai komplikuoja pirmąjį įspūdį ir tolimesnį bendravimą, juk dažniausiai visi pasimatymai ir baigiasi tuomet, kai viskas pakrypsta link nuogybių, o pas mus jie nuo to tik prasideda. Žiūrovai jau matė tokias laidas, kaip: „Aklasis pasimatymas“, kuomet apie žmogų susidaroma nuomonė jo nematant, o tik bendraujant ir pažindinantis su jo asmenybe. Taip pat Didžioji Britanija turėjo tokius šou, kaip „Pasikviesk mane į pasimatymą“. Pastarajame jau buvo vertinama žmogaus išvaizda ir taip „atrandama“ antroji pusė.“ Akivaizdu, jog to tapo negana ir siekiant šokiruoti žiūrovą atsirado nauja idėja, visa ko viršūnė , kai partnerį turi pasirinkti pagal jo genitalijų grožį.

444

Visas šou yra suskirstytas į kelis etapus.  Čia vienintelis apsirengęs žmogus vadovauja visam nuogalių paradui. Iš pradžių, pagal pagrindinio herojaus kriterijus yra atrenkami keli variantai, tuomet jie parodomi didelėse dėžėse, tačiau atidengiami tik jų lytiniai organai. Dalyvis turi atidžiai apsižiūrėti ir išsirinkti patraukliausią variantą. Tolimesniuose etapuose jau leidžiama pamatyti visą kūną, o galiausiai ir pabendrauti, išgirsti siūlomo žmogaus balsą. Viso šou finale, jau išsirinkus patraukliausią variantą abu dalyviai lieka nuogi ir gali kalbėtis, dalinti įspūdžiais, pasakyti, kas labiausiai jiems patinka ir kas ne. Laidoje taip pat nevengiama nuogų apsikabinimų ir kitokio kūniško kontakto.

Pirmųjų laidų dalyviai teigia, jog tai buvo linksmas išbandymas, o nuogo kūno jie nesigėdijantys, atvirkščiai – besididžiuojantys ir norintys jį pademonstruoti visai šaliai. Paklausti kaip į tokią laidos temą reaguoja jų artimieji, dalyviai teigė, jog kai kurie jų pasirinkimą pasmerkė, o kiti palaikė, skatino nebijoti ir pasitikėti savo jėgomis. Tiesą sakant, sunku įsivaizduoti  mamą, skatinančią savo sūnų ar dukrą demonstruoti savo lytinius organus priešais visą šalį. Tačiau šiame šou dalyvaujantys žmonės turi kitokią nuomonę ir drąsiai gina visos laidos pagrindinę idėją.

22

Akivaizdu, jog „Nuogas patrauklumas“ nori paskatinti žmones nebijoti savo kūno nuogumo ir pašalinti visas normas bei tabu. Tačiau kyla klausimas, ar viešas demonstravimas savo lyties organų priešais kameras yra būdas padėsiantis žmogui susirasti antrąją pusę, juolab –  išsiugdyti pasitikėjimą savimi.

Tik pasirodęs šou iššaukė nepasitenkinimo bangą. Per televiziją pamatę nuogus kūnus ir supratę visą laidos idėją, žiūrovai išplūdo organizatorius ir šio projekto dalyvius. Internautai išsiliejo virtualioje erdvėje: „Ką tik pamačiau laidą. Ar galima nusiristi dar žemiau?“; „Pamačius laidos pabaigą supratau, jog taip mes tikrai prišauksime pasaulio pabaigą, kas toliau?“; „Aš tiesiog neturiu žodžių.“; „Pažiūrėjus tokią laidą galima suprasti kokią žalą mūsų protui daro televizija ir kitos socialinės platformos, nejaugi tai tikrai yra rodoma viešai?“.

11

Ir išties, ne be reikalo kilo toks pasibjaurėjimas visos žiūrinčiosios auditorijos. Nuo kada tapo nebemadinga pažinti žmogų iš vidaus? Nejaugi atėjo toks laikas, kai kūniški poreikiai ima viršų ir atsiduria pagrindiniu prioritetu susirandant savo antrąją pusę? O galbūt visi per jautriai reaguoja ir tokia laidos idėja yra tik linksmas nuotykis visiems čia pasiryžusiems sudalyvauti žmonėms… Nuspręsti galime kiekvienas skirtingai, tačiau turime pripažinti, kad pati idėja sukompromituoti žiūrovus ir iššaukti jų reakciją, puikiai pavyko. Laida žaibiškai išpopuliarėjo ir susilaukė daug dėmesio, o jis teigiamas ar neigiamas, produseriams nerūpi, nes kol yra apie laidą kalbančių ir šou besidominčių žmonių – tol juosta suksis ir nauji veidai demonstruos savo grožybes visam pasauliui.

Taip pat skaitykite: 23 metų mergina keliauja aplink pasaulį užsiiminėdama seksu prieš kamerą už 12€ per valandą (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: