Televizijos serialo "Mad men" kadras

Nepaisant to, kad visame pasaulyje žmonės kasdien susiduria su pačiomis įvairiausiomis problemomis, būtent Lietuvoje žmonės ypač nelinkę spręsti savo problemų pasitelkiant profesionalią pagalbą.

Nors psichologo paslaugos šiandien itin lengvai prieinamos, vis dar daugeliui žmonių psichologas skamba lyg pati baisiausia diagnozė, nepaisant to, gana dažnai psichologas tapatinamas su psichoterapeutu.

Savarankiškumo praradimas

Labai daugeliui žmonių psichologas yra atšiaurus todėl, jog tai tarsi savaime reiškia, jog esate per silpnas susitvarkyti su iškilusiomis problemomis, todėl kreipiatės psichologo pagalbos. Kartais žmonės bijo pripažinti sau, jog gyvenimas pasuko ta vaga, kurios suvaldyti praktiškai neįmanoma, todėl itin ilgai delsia kreiptis į psichologą. Tačiau nereikėtų to bijoti. Iš tiesų psichologas gali padėti efektyviai įveikti iškilusias problemas ir tai nėra blogai. Gerokai blogiau yra susipainioti galimų sprendimų scenarijuose.

Emocijų išlaisvinimas

Dažnas psichologas teigia, jog jo kasdienybė nebūtinai susijusi su žmonių problemų sprendimu. Kartais į psichologus kreipiasi žmonės, tiesiog prislėgti emocijų ir neturintys su kuo pasikalbėti. Psichologas yra puikus klausytas, jis visuomet pasiruošęs išgirsti tai, ką norite jam pasakyti. Yra žmonių, kurie gyvena sudėtingus gyvenimus ir juos slegia neigiamos emocijos, kurių nėra kada iškrauti. Galbūt aplinkiniai žmonės yra per daug susidomėję savo problemomis, gal nesinori kažko pasakoti kitiems. Todėl psichologas gali būti tas žmogus, pas kurį atėję galėsite atsipalaiduoti, išsipasakoti Jus slegiančius dalykus. Tai labai svarbu, nes viduje besikaupiančios neigiamos emocijos nuolat apsunkina savijautą ir vieną dieną gali tiesiog prapliupti.

Auklėjimo rezultatams

Kartais vaikus auginantys tėvai, susidūrę su problemomis namuose, nežino kur kreiptis ir kaip įveikti iškilusias problemas. Deja, tačiau specialistai pastebi, jog vaikas, išgyvenantis vidinius sunkumus, labai retai kada apie juos pasipasakoja savo tėvams. Todėl patariama karts nuo karto suteikti vaikui galimybę išsipasakoti ir nuvesti jį pas psichologą. Paaiškinkite vaikui, jog tai nėra gydytojas, tai žmogus, galintis pabūti šalia ir jį suprasti. Tegu vaikas supranta, jog tai naudingas ir geras dalykas. Taip vaikas turės galimybę išsipasakoti, įveikti kylančias problemas, kurios ypač paaštrėja paauglystėje. Be to, Jūs būsite tikri, kad vaikas nėra užsisklendęs savyje ir nekenčia problemų vienas. Tai gali būti galimybė išvengti tragedijų šeimoje, kurias lemia vaikų uždarumas ir bendravimo trūkumas namuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: