kuksi.com archyvo nuotr.

Vienas įdomiausių pasaulio meninikų amerikietis Kris Kuksi – fantastinio realizmo žanro kūrėjas, įkvėptas pramoninio pasaulio mechanizmų, vamzdžių, laidų, rafinuotų fabriko tinklų, žongliruojantis Baroko ir Rokoko periodais.

Kuksi darbai pristatomi daugiau nei 100-te parodų visame pasaulyje. Tai tikrai milžiniškas pasekimas kūrėjui – meninikui. Meistriškai sukurtos skulptūros atvaizduoja dievus ir deives iš praeitis, o taip pat ir dabartines mitologines religinio tykėjimo reikšmes. Žvelgiant į skulpturas apima įvairialypiai jausmai. Nors Kris‘o darbai primena didingąją baroko epocha, tačiau visa tai persipina ir perkialima į šiandieninį pasaulį. Įkvėpta menininko Kris Kuksi Olandų dizainerė – Iris van Herpen , Paryžiaus „Haute Couture“ savaitėje pristatė futuristinė kolekcija „SS2011”,  šis pristatymas tapo vienu įspūdingiausių visų laikų madų savaičių reginių.

Pats menininkas apibudina kaip jis jaučiasi kurdamas, jo manymu  mes priklausome „Senajam pasauliui“. Kris Kuksi didžioji dalis meno kūrinių yra reakcija į “sugadintą ir demoralizuotą nuosmukį šiuolaikinės visuomenės, kur naujos pradžios, nauji karai, nauja filosofija, ir naujos pabaigos neegzistuoja“. Kaip pats meninkas įvardina kuriniuose simboliais atvaizduoja: „kelią į mirtį ir amžino miego ramumą“, skulptūrose interpretuoja užuojautą. Jo manymu mirtis yra sąmonės baimė, kuri mus paliečia be pasigailėjimo, todėl į ją turime kreiptis kad  tai suteiktų saugumo jausmą. : „Temos kurias aš naudoju taip pat moko mus, kad, nors mirtis gali persekioti mus pasirinktinai, mes neturime niekada užmiršti apraudoti didžiulio potencialo praradimą. Asmeniškai, aš jaučiu, kad pasaulyje šiandien didžioji dalis žmonijos yra daug labiau lengvabūdiški ir trapūs godumo bei materializmo atžvilgiu.“

Kris Kuksi už  kurybą kuri sujungia praeitį ir dabartį, gavo kelis apdovanojimus, bei prizus, jo kūrinius galima išvysti daugelyje tarptautinių meninių žurnalų, ant knygos viršelių, bei teatrališkų plakatų. Kūrybos darbai pristatyti ir privačiose kolekcijose, JAV, Europoje ir Australijoje.

Kris Kuksi

Kris Kuksi 2

Kris Kuksi 5

Kris Kuksi 6

Kris Kuksi 7

Kris-Kuksi-Ascension-of-Eos-

Kris-Kuksi-Der-Ubermensch-of-the-PostPost-World-Calamity-Variety-

Kris-Kuksi-Rapture8-

Kris-Kuksi-Rapture-

Kris-Kuksi-Sedation-

Kris-Kuksi-Tribulation-

Kris-Kuksi-Triumph-

Taip pat skaitykite: Heidi Taillefer – kitoks siurrealistinis menas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: