© Simonos Motuzaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Reikės:

450 g kiaulienos faršo

8 bulvių

1 svogūno

2 morkų

3-4 v. š. alyvuogių aliejaus

2 saujos sutarkuoto fermentinio sūrio

3 kiaušinių

125 ml grietinėlės (10%)

25 g sviesto

Pagal skonį maltų juodųjų pipirų

Pagal skonį maltų kvapniųjų pipirų

Pagal skonį druskos

Truputį krapų, petražolių,

Truputį raudonėlių, mairūno, čiobrelių.

Gaminimo eiga:

Kiaulienos faršą sumaišyti su druska ir kvapiaisiais bei juodaisiais pipirais. Valandą palikti pasimarinavimui.

Morkas sutarkuoti burokine tarka. Svogūnus smulkiai supjaustyti. Visa tai patroškinti keptuvėje su alyvuogių aliejumi.

Bulves nuskusti, supjaustyti griežinėliais, pagardinti krapais ir petražolėmis bei žiupsneliu druskos.

Paėmus kepimo indą, jį ištepti riebalais – sviestu, sluoksniuojant sudėti ingredientus: bulves, morkas su svogūnais, faršą, užbarstyti pusę dalies fermentinio sūrio, ant viršaus vėl dėlioti bulves. Išplakti kiaušinius su grietinėle, įberti po žiupsnelį raudonėlių, mairūno ir čiobrelių. Šiuo mišiniu užpilti sluoksniuotį. Kepimo indą uždengti folija ir pašauti į 190 laipsnių orkaitę 45 min.

Po to nuimti foliją ir orkaitėje palikti kepti dar apie 20-25 min., kol bulvės (viršutinės) apskrus ir pasidarys minkštos. Baigiant kepti ant viršaus sudėti likusį sūrį.

Skanaus!

tarkos

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: