© Wikimedia Comons archyvo nuotr.

Atrodo, kad vasarą visada yra ką veikti, o štai atėjus rudeniui ir atvėsus orams žmonės vis dažniau laiką leidžia namuose, dažnai nerasdami patinkančios veiklos, kuria galėtų užsiimti. Visgi, būdų rudeninei melancholijai išsklaidyti tikrai galima rasti ir tai, kad vasara baigėsi, dar nereiškia, jog baigėsi ir turiningas laisvalaikis. Pateikiame kelis patarimus, ką galite nuveikti šaltą rudens dieną.

Rudeninių veiklų TOP 5

Vasarą paprastai stovyklaujama, savaitgaliais vykstama į žygius, kitaip tariant, didžioji dalis laiko praleidžiama gryname ore. Rudenį tai pakeičia namai ar kita šilta patalpa. Tiesa darganotą vakarą praleisti ant sofos priešais televizorių yra beprasmiška. Tačiau įvairios prekės laisvalaikiui neleis nuobodžiauti ir išsklaidys niūrią nuotaiką.

Pateikiame 5 įdomias veiklas rudeniui, kuriomis galėsite užsiimti ir namuose. Galbūt atrasite naują pomėgį:

  • konditerija. Kepiniai ir kiti gardumynai praskaidrins net pačią liūdniausią dieną;

  • piešimas. Pieštuku, guašu, vandeniniais ar akriliniais dažais, – įvairios piešimo technikos paprastai įvardijamos ir kaip atsipalaidavimo būdas;

  • sodininkystė. Ištrūkimas iš miesto į sodą rudens pradžioje ar viduryje leis pasimėgauti šiltesnėmis dienomis prieš žiemą, o ir svarbių darbų sode rudenį taip pat yra nemažai;

  • Rankdarbiai. Tai gali būti bet kas – nuo mezgimo iki dekupažo ar papuošalų gamybos;

  • Sportas. Net ir paprasčiausia mankšta ryte ar prieš miegą pakels nuotaiką.

Ką pasirinkti?

Variantų, kuo užsiimti rudenį, yra daugybė, tik, kaip išsirinkti labiausiai dėmesio vertą? Prekės laisvalaikiui neapsiriboja viena veikla, tad prieš išbandant naujus hobius, įvertinkite tam tikrus aspektus.

Konditerija – tai miltinių ir cukrinių saldumynų gamyba. Ši veikla labiausiai traukia smaližius, tačiau dažnas pats kažko įdomesnio namuose pasigaminti nedrįsta. Būna, kad apima baimė, jog kažkas nepavyks ar netenkins rezultatas, o paniškai bijančius kamuoja mintis, kad jų bandymai sujauks visą virtuvę. Visgi, jei gaminsite pagal receptų knygą ir atidžiai seksite gamybos žingsnius, nieko blogo nenutiks. Be to, į pagalbą galite pasikviesti draugą, taip veikla taps dar smagesnė.

Rudens vakarai bus jaukesni, o namuose kvepiantys kepiniai tą jaukumą tik padvigubins. Galite pasigaminti uogienių, džemų, irisų ar karamelės. Šie gaminiai pagardins pyragus ar sausainius. Galbūt gaminimas po kurio laiko nebeatrodys toks baisus ir taps nauju pomėgiu.

Piešimas – kaip teigia psichologai, piešimas naudingas tiek vaikams, tiek suaugusiems. Tiesa, mokėti piešti tobulai tikrai nebūtina. Ši veikla daugiau veikia kaip meditacija. Dėl šios priežasties visai neseniai išpopuliarėjo ir dailės terapijos – spalvinimo knygelės bei piešimo pamokos. Piešti galite pieštuku, taip pat rudenį galite gaminti atvirutes, naudotis teptukais ar dažais. Savo darbais galima papuošti namus ar padovanoti juos draugams.

Rankdarbiai – ši sritis bene plačiausia. Be to, ir moteriškiausia. Mezgimas, dekupažas ar papuošalų gamyba, – visa tai net ir šalčiausią, lietingą rudens dieną pavers įdomesne. Mezgimo siūlai – reikalinga priemonė norintiems nusimegzti rankų darbo megztinį, šaliką ar net lovos užtiesalą. Dekupažas ar papuošalų vėrimas taip pat reikalauja specialių priemonių: nuo karoliukų, vielučių iki skirtingų rūšių popieriaus, teptukų ar klijų. Net jei ir reikalingos tokios prekės laisvalaikiui, tai nereiškia, kad tam reikės skirti daug pinigų. Didžiausią pasirinkimą geromis kainomis siūlo prekybos miestelis Urmas Kaune. Čia galima rasti visko rankdarbiams: nuo mezgimo siūlų iki įvairių spalvų karoliukų apyrankei.

Sodininkystė – kartais turiningam ir prasmingam laisvalaikiui labiausiai reikia ištrūkti iš įprastos aplinkos. Savaitgalis ar pusdienis sode – geras sprendimas ne tik vasarą, bet ir rudenį. Veikti ten taip pat bus ką, o sodo veikla dažniausiai ramina. Pasiruošimas žiemos sezonui taip pat labai svarbus: apdirbkite žemę, sodinkite gėlių rūšis, kurios pražys pavasarį, pavyzdžiui, tulpes, spauskite ir konservuokite vaisius bei daržoves.

Sportas – kas sakė, kad ruduo nesportiškas sezonas? Tiek mankšta namuose, tiek sportas lauke yra naudingas sveikatai. Bėgimas, joga, aerobika, svorių kilnojimas ir dar daugybė sporto rūšių – pasirinkite patinkantį ir stiprinkite savo kūną. Pavyzdžiui, lyjant lietui, nedidelė mankšta gali būti atlikta ir kambaryje. Tam gali prireikti tik jogos kilimėlio. Be, to fizinė veikla skatina laimės hormono gamybą, todėl ruduo nebesisies su niūriu metų laiku.

Ar tai bus mezgimo siūlai, ar nauji bėgimo bateliai, prekybos miestelis Urmas bei kitos pardavimo vietos bus vieta, kurioje įsigysite reikalingas priemones naujai laisvalaikio veiklai. Ruduo yra atradimų metas, todėl išbandydami kažką naujo, atraskite šį sezoną naujai – įdomesnį ir teikiantį džiaugsmo bei naujos patirties.

Užsakymo Nr. KMC170038

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: