© Wikimedia Comons archyvo nuotr.

Kas yra gražūs namai? Ar tai prabangūs baldai? Ar visa apgaubianti jauki aplinka? Ar tai namai, sukurti pasitelkus geriausių dizainerių patarimus? Kokie yra tie gražūs namai? Kiekvienas į šį klausimą galėtų atsakyti skirtingai, tačiau tam tikros detalės ir interjero elementai daugelyje atsakymų sutampa, taigi, be tų aspektų jaukią ir harmoningą nuotaiką namuose, vargu, ar pavyktų susikurti.

Suderintos spalvos

Namai atrodo gražiai, kai juose spalvų pagalba sukuriama harmonija. Iš pradžių žmonės derino drabužius, po to buvo pradėta atsižvelgti ir į tai, kaip dera minkšti svetainės baldai su kilimu ar sienų spalva. Taip pat harmonijos į namus galima įnešti derinant užuolaidų ir sienų spalvas tarpusavyje. Kai šios skiriasi vos keliais atspalviais, namai atrodo ne tik gražiai, bet ir stilingai. Tačiau jaukių ir gražių namų vizija neapsiriboja tik spalvų palete.

Vientisumas

Kai interjere vyrauja vienas atsakingai suplanuotas dizaino stilius, prabangūs baldai atrodo estetiškai ir gražiai. Tiesa, tokiu atveju tas stilius turėtų vyrauti ne tik svetainėje, bet ir kitose būsto erdvėse. Rekomenduojama rinktis tarpusavyje dizaino atžvilgiu suderintus baldus. Tai reiškia, jog vertėtų derinti ne tik spalvų paletę, bet ir jų stilių, tekstūras, medžiagas iš kurių jie yra pagaminti. Jei namuose siekiama sukurti elegantišką ir klasikiniam stiliui priskiriamą interjerą, tuomet ne tik minkšti svetainės baldai, bet ir spinta, kėdės, miegamojo lova ar virtuvės spintelės turėtų būti klasikinio stiliaus.

Dideli langai

Dar vienas aspektas, kuris dažnai turi daug įtakos kuriant bendrą gražių ir stilingų namų viziją – tai dideli langai, į namus įleidžiantys kuo daugiau šviesos. Neretai daugelis prieš pradėdami galvoti apie tai, kuo apstatys būstą, pirmiausia, apmąsto, kokio dydžio langas turėtų būti svetainėje, kokie langai bus virtuvėje, kiek šviesos turėtų būti miegamajame. Tai apgalvojus ir suplanavus, prie natūralaus kambario apšvietimo ir langų dydžio bei vietos patalpoje gali būti derinami baldai. Kaune ar kitose šalies vietose paprastai laikomasi tokio nuoseklumo, mat jis leidžia sukurti stilingą baldų bei langų derinį.

Šviesos aspektas

Kuriant stilingą interjerą daug dėmesio skiriama ne tik tam, kaip būste atrodys pasirinkti minkšti svetainės baldai ar miegamojo komplektas, bet ir tam, kaip bus apšviestos erdvės. Grožis taip pat priklauso nuo to, kaip žmogus namuose jaučiasi. Tamsiuose namuose, kuriuose vyrauja prietema, žmogus gali jausti slogią, melancholišką nuotaiką, todėl apšvietimo klausimas dažnai daug kam yra daug svarbesnis nei baldų pasirinkimas. Šiuo atveju, gražūs namai yra tie, kuriuose vyrauja malonus apšvietimas, sukuriantis jaukią atmosferą. Ir tai priklauso ne tik nuo šviestuvo dizaino, bet ir nuo jo skleidžiamos šviesos.

Interjero tendencijos

Kai kurie mano, kad gražių namų vizija yra sukuriama tik remiantis garsiausių interjero dizainerių įžvalgomis ir sprendimais. Žinoma, jų rekomendacijos ir sezono tendencijos leidžia lengviau orientuotis gausioje baldų ir interjero dekoracijų pasiūloje. Pastaruoju metu itin išpopuliarėjo skandinaviškas interjero stilius, kuriame vyrauja šviesios spalvos ir minimaliai dekoruoti namai – tiek baldais, tiek kitais elementais. Tokiam stiliui priskiriami baldai Kaune ar sostinėje šiandien parduodami bene kas antrame baldų salone. Jei norite gražių namų, vertėtų apmąstyti, kas patinka būtent Jums. Ir tai nebūtinai turi būti tai, kas madinga, nes gražūs namai yra tie, kuriuose gera būti.

Užsakymo Nr. KMC180002

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: