Organizatorių archyvo nuotr.

Mesti darbą ar mokslus, susikrauti lagaminus, įsigyti bilietą tolima kryptimi ir iškeliauti – drąsus žingsnis, kurį šiandien ryžtasi žengti vis daugiau jaunimo. Vieniems pigūs skrydžiai į Singapūrą ir kitus Azijos miestus padeda atrasti save, kitiems – pasisemti neįkainojamos gyvenimiškos patirties. Ar tokia avantiūra bus sėkminga, priklauso nuo daugybės dalykų. Viena aišku: pažinti kitą šalį gera visuomet.

Azija – įkvėpimo versmė

Azijos žemynas šiandien turistų atrandamas iš naujo. Atvykti čia galima ir tiesioginiais lėktuvų reisais. Sparčiai besiplečiantis ir tobulėjantis turizmo, susisiekimo sektorius, nedidelės kainos, egzotiška kultūra, gausus senųjų laikų palikimas paverčia Azijos šalis neprilygstama kryptimi atradimams.

Tailandas, Šri Lanka, atokesni Kinijos regionai, Pietų Korėja, Japonija, Indonezija – jauni žmonės traukia į skirtingus Azijos kampelius. Didelei jų daliai žemynas tampa įkvėpimo versme. Pavargęs nuo monotoniško arba visas kūrybines jėgas išsunkiančio darbo, jaunimas keliauja tam, kad galėtų į aplinką pažvelgti naujai. Kitokia pasaulėžiūra – puiki paskata kūrybai.

Šios priežasties vejami keliautojai dažnai renkasi ne tik mažai turistų išvaikščiotus takus. Didžiulį produktyvumo pliūpsnį lengvai sukelia kvapą gniaužiančios technologijos. Nuo delikačiai aptarnaujančių tualetų, milijonų žaidimo aparatų Japonijoje iki naujutėlių, kasdienybę užvaldžiusių išmaniųjų įrenginių Pietų Korėjoje – dizaino, technologijų specialistai Azijoje gali jaustis it rojuje.

Dvasingumas – taip pat svarbi paspirtis keliauti į Aziją. Senosiose žemyno šalyse tebesaugomos tūkstantmetės religinės ir filosofinės paslaptys. Pagilinti žinias, praktikuoti autentišką, Vakarų nesupaprastintą budizmą, pasinerti į meditacijos, jogos suteikiamą dvasinę bei kūno ramybę geriausia ten, iš kur visa tai kilę.

Pigūs skrydžiai į Singapūrą ir kitas Rytų valstybes leidžia pasimėgauti poilsiu neįprastoje aplinkoje. Nemaža dalis jaunų žmonių renkasi keliauti po kelias Azijos valstybes. Spontaniškos, ramios, mažai planuotos atostogos pasižymi kitokia laiko tėkme ir ritmu. Tai – nuostabus būdas atitrūkti nuo kasdienybės. Pigūs ir neįtikėtinai puikūs masažai, gamta, kokybiškas maistas tik papildo įspūdžių kraitę.

Naudinga informacija vykstantiems į Azijos miestus

Tam, kad kelionė į Aziją dovanotų geriausias emocijas, būtina pasirūpinti reikiamais dokumentais ir žiniomis.

Dokumentai. Įsigiję lėktuvo bilietus, pasidomėkite vizos reikalavimais. Vienos jų suteikiamos ambasadoje, kitos – jau nusileidus oro uoste. Dauguma šalių įsileidžia svečius tik tuomet, jei pasas po išvykimo galioja ilgiau nei 6 mėnesius.

Pinigai. Valiutą geriausia išsikeisti Lietuvoje arba jau nuvykus į pasirinktą šalį. Venkite keityklų oro uoste. Mažiau išsivysčiusiose, turizmui menkiau pritaikytose valstybėse gali trūkti bankomatų, tad visuomet turėkite grynųjų. Arbatpinigių kultūra taip pat skiriasi priklausomai nuo šalies – pavyzdžiui, Japonijoje jie gali būti palaikyti įžeidimu.

Saugumas. Prieš kelionę ir jos metu atidžiai sekite su saugumu susijusias naujienas. Situacija tiksliai pateikiama ir URM interneto svetainėje. Būtinai pasidomėkite privalomaisiais ir rekomenduojamais skiepais – kai kuriais atvejais be jų galite būti neįleisti į šalį. Vandentiekio vandenį skurdesnėse valstybėse geriausia naudoti tik higienos poreikiams.

Draudimai ir etiketas. Į daugelį Azijos šventyklų įeiti galima tik basomis. Apsilankymui čia rinkitės uždaresnius drabužius. Pasidomėkite kultūriniais ypatumais. Pavyzdžiui, pigūs skrydžiai į Singapūrą gali baigtis sumaištimi ir bauda, jei įsivešite nedeklaruotų rūkalų, rūkysite viešoje vietoje ar gersite, valgysite viešajame transporte.

Azija palieka neišdildomų įspūdžių net patyrusiems keliautojams. Tereikia pasirūpinti nebrangiais lėktuvo bilietais, dokumentais ir svarbiausiais daiktais. Visa kita – fonas neišsenkantiems atradimams, patirčiai, tobulėjimui ir gimstančiam troškimui sugrįžti čia dar ne sykį.

Užsakymo Nr. KMC180005

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: