© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Sužadėtuvių žiedas – tai ne tik aksesuaras, bet ir simbolis, įteisinantis naujos šeimos bendrą gyvenimą. Ir šis simbolis egzistuoja jau nuo pat senovės Romos laikų. Dar tada jaunuoliai, siekdami patikusios merginos palankumo, viliojo jas dovanomis bei įspūdingais žiedais. Sužadėtuvių žiedai iki dabar išliko būsimų vestuvių simboliu. Juvelyrai, visais laikais stengėsi patenkinti įsimylėjėlių norus, šiandien sužadėtiniams žiedai kuriami dar atsakingiau, kruopščiau, sekant tam tikromis tendencijomis. O kokios sužadėtuvių žiedų mados numatomos šiemet?

Atnaujintos formos, primirštos medžiagos

Sakoma, kad mada sukasi ratu: jei anksčiau populiarūs buvo įmantrūs žiedai, tai šiandien į madą vėl grįžta paprastumas ir praktiškumas. Renkant žiedą, kurį mergina nešios visą gyvenimą, ypač svarbu, kad papuošalas būtų ne tik gražus, bet ir patogus.

Šiais metais juvelyrikos salonuose pastebimos tokios tendencijos:

  • Derinimas prie vestuvinio žiedo. Šiuo metu vyraujanti tendencija skatina iš anksto suderinti sužadėtuvių ir vestuvinį žiedus. Prie šio derinio vėliau taip pat galima pridėti ir deimantinę juostelę, simbolizuojančią vaiko gimimą.

  • Atnaujintas vintažas. Tradicinis sužadėtuvių žiedas yra lygus, su prabangiu akmeniu centre. Šiais metais juvelyrai siūlo atnaujinti šį klasikinį variantą: vietoje lygios juostelės rinktis nedidelių deimantų juostą. Pagrindinis akmenukas taip pat nebūtinai turi būti apvalus. Rinkitės kvadratą, princess, markizės, kriaušės, ovalo, širdelės formos, o tiems, kurie ieško dar įdomesnio varianto, tiks trikampis.

  • Nebūtinai balta. Tik todėl, kad dažniausiai vestuvėse dominuojanti spalva yra balta, sužadėtuvių žiedai neprivalo irgi tokie būti. Patariama rinktis spalvotus briliantus, nes brangakmeniai ilgainiui gali sutrupėti. Šiemet žiedo akutė gali būti ir žalia, ir geltona. Pats žiedas taip pat gali būti kitos spalvos, pavyzdžiui, raudonojo aukso.

Pasirinkite teisingai

Žiedų tendencijos – tai yra tik vienas iš veiksnių, į kuriuos reikėtų atsižvelgti renkantis žiedą mylimai moteriai, teigia „Fashion Gold“ atstovai. Tačiau yra dar keli svarbūs aspektai, kurių taip pat nederėtų pamiršti:

  • įsitikinkite žiedo kokybe. Sužadėtuvių žiedai, kaip ir vestuviniai, turi būti geresnės kokybės, juk juos nešios kasdien. Dėl šios priežasties dažniausiai pasirenkamas auksas, o brangakmeniai – deimantai;

  • įvertinkite merginos stilių. Jei būsimoji nuotaka mėgsta klasikinį stilių, geriausia ir rinkti kiek griežtesnio stiliaus žiedą. Mėgstančioms nuotykius geriau dovanoti unikalų, įdomų papuošalą;

  • žiedo blizgumas. Tai – ne ką mažiau svarbus: kuklesnėms merginoms tinkamesni žiedai su 1 blizgančia akute, tačiau mėgstančioms prabangesnius, žėrinčius papuošalus galima dovanoti žiedą su papildomais iš šono blizgučiais.

Suderinkite tendencijas ir klasiką

Sužadėtuvėms nėra būtinas toks rimtumas kaip vestuvėms, todėl ir žiedai gali būti kiek valiūkiški. Tiesa, jei po vestuvių ketinate derinti abu žiedus, geriau rinkitės variantą, kuris apjungtų šiuolaikines tendencijas, visuomet madingą klasiką, o modeliai derėtų tarpusavyje.

2017 metais siūlomi sužadėtuvių žiedai lengvai pritaikomi ne tik prie skirtingos aprangos, bet ir prie būsimo vestuvinio žiedo.

  • atnaujinto vintažo žiedus pritrauksite prie klasikinio stiliaus, jei žiedo akutė bus nedidelė, o pats žiedas – lygus.

  • spalvotus žiedus taip pat galite rinktis, tačiau nepadauginkite atspalvių. Jei vestuvinis žiedas bus geltono aukso, galite rinktis sužadėtuvių žiedą, turintį nedidelę žalią akutę.

Norėdami, kad sužadėtuvių žiedas puikiai atrodytų net po 10 metų, turėsite jį tinkamai prižiūrėti: išvalyti, saugoti nuo mechaninių pažeidimų, bent kas dvejus metus juos atnaujinti.

Sužadėtuvių žiedai 2017 metais yra išties įdomūs: lengvai rasite variantą, tinkantį savo būsimai nuotakai. Juvelyrikos dirbiniais prekiaujančios įmonės „Fashion Gold“ atstovai rekomenduoja rinktis žiedą, kuris atrodys stilingai net po daugybės metų. Prireikus pagalbos, geriausia jos prašyti pas profesionalus. Jie išklausys kliento lūkesčius ir pagal tai pasiūlys modelius iš turimo asortimento arba žiedą pagamins pagal atskirą užsakymą.

Užsakymo Nr. KMC170028

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: