(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Jau įsibėgėjus pavasariui, gegužės 5 d., Kauno teatro mylėtojai turės galimybę išgirsti vieną garsiausių komedijos frazių: „Ko jį velnias nešė į tą galerą?“. Režisierė R. Urbonavičiūtė kartu su išradingąja vilniečių Užupio teatro trupe pasileidžia į gastroles po Lietuvą ir pirmą kartą Kauno gyventojams pristatys geriausią visų laikų komediją Lietuvoje pagal Ž. B. Moljerą – „Skapeno klastos“.

Moljeras – literatūrinės prancūzų komedijos pradininkas ir vienas garsiausių jos meistrų. Moljero kurtose komedijose šmaikščiai išjuokiamos neigiamos to meto socialinės realijos. Priešpaskutiniame Mojlero kūrinyje „Skapeno klastos“ rasite visas įmanomas farsinės situacijas, išryškintus visus komedijinio žanro elementus.

Pagrindinis pjesės veiksmas sukasi apie Skapeną. Jis – išradingas įmantriausių meilės, vedybų ir piniginių reikalų tvarkymo meistras. Skapeno niekas neapgaus ir nepergudraus, bet jis sugeba apsukti apie pirštą visus – ir išpaikusius savo ponus jaunikaičius, ir nusenusius ponaičių tėvus. Kai įmantriausia meilės istorija išsukama visiems palankia kryptimi, Skapenas mėgaujasi savimi ir laukia naujų painių situacijų.

Režisierė R. Urbonavičiūtė apie spektaklį: „Legendine tapusi pagrindinė frazė: „Ko jį velnias nešė į tą galerą?“ tarsi skamba kaip: „Ko mane velnias nešė į tą gyvenimą?“. Šiame spektaklyje visas veiksmas sukasi apie žmogų. Skapenas be galo žmogiškas ir, matyt, pats jautriausias iš visų pjesės personažų. Spektaklis bus geras juoko užtaisas, kur vienas kitas iš sėdinčių salėje atpažins ir save“.

Šiuo spektakliu taip pat norima pagerbti aktorių Rolandą Butkevičių, kuris 1969 m. Vytauto Čibiro režisuotuose „Skapeno klastose“ sukūrė pagrindinį vaidmenį ir paliko didžiulį atminimą Lietuvos teatro scenoje.

„Skapeno klastos“
Režisierė: R. Urbonavičiūtė
Dailinikė-butaforė: Ilona Dombrovskytė
Vaidina: Linas Barauskas (Skapenas), Vytautas Mikalauskas (Argantas), Saulius Čėpla (Žerontas), Aurimas Blaževyčius (Oktavas), Tomas Kliukas (Leandras), Rasa Strauzaitė (Zerbineta), Arūnas Vozbutas, Tautvydas Jancevičius (Silvestras), Rasa Syminaite (Hiacinta).

Techninė dalis: Aleksandras Kuzmenko
Garsas ir šviesa: Alex
Gegužės 5 d. (ketv.) – Kauno klubas „Nautilus“. 18.00 val. „Skapenos klastos“. Komedija pagal Ž. B. Moljerą.
Daugiau informacijos – www.uzupioteatras.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: