Organizatorių archyvo nuotr.

Dviratininkų galvos skausmą, kaip nuo Jonavos gatvėje įsikūrusio Kauno kempingo nusigauti į Kleboniškio mišką, išsprendė nauja jungtis. 400 metrų ilgio asfaltuotas takas pakeitė iki tol krūmokšniais apaugusį nesvetingą šaligatvį, o dviratininkų saugumą užtikrina netoli tilto įrengta saugi perėja su įspėjamaisiais ženklais.

„Dalyje tako atkarpos įrengėme apsauginę tvorelę, kad dviratininkai galėtų jaustis saugiau ir neišvažiuotų į gatvę. Taip pat po tiltu pakeitėme sulūžusius gatvės bortelius“, – teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Organizatorių archyvo nuotr.
Organizatorių archyvo nuotr.

Anot Kauno mero pavaduotojo Povilo Mačiulio, pokyčių sulauks ir visas palei Jonavos gatvę einantis dviračių takas – šią savaitę pradėti jo remonto darbai. 4,2 kilometrų ilgio ir beveik 3 metrų pločio pėsčiųjų ir dviračių take bus paklota nauja danga.

Tuo tarpu Veiverių gatvėje tęsiami naujo dviračių tako įrengimo darbai. Šiuo metu šaligatvio zonoje naikinamos gelžbetoninės atramos, o elektros linijos perkeliamos po žeme. Kelininkai keičia susidėvėjusius gatvės bortus, šulinius, įrengia dviračių tako pagrindus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: