(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Spalio 16–18 dienomis Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, vyks tradicinė tarptautinė sendaikčių mugė. Tai didžiausias tokio pobūdžio renginys Lietuvoje.

Pernai mugė sulaukė didelio lankytojų ir kolekcininkų dėmesio – jos metu prekybos miestelį „Urmas“ aplankė daugiau kaip 70 000 žmonių.

„Šiemet sukvietėme dar didesnį šios srities prekybininkų būrį iš Lenkijos, Vokietijos, Latvijos, Estijos. Pagal išankstinę registraciją galime teigti, kad turguje dalyvaus keliasdešimt prekybininkų ir kolekcionierių iš Lenkijos, gal šiek tiek mažiau iš Vokietijos“, – sako prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Ruošdamiesi renginiui, jo organizatoriai šiemet aplankė sendaikčių turgų Berlyne, prie istorinio Reichstago pastato, Varšuvos turgų „Na Kole“, taip pat Latvijoje, Estijoje esančius turgus.

„Pasisėmėme patirties, kurią žadame pritaikyti ir Lietuvoje, užmezgėme kontaktus su šių turgų organizatoriais“, – kelionės apibendrino J. Plenta.

Šiemet mugės lankytojų ir prekybininkų laukia maloni staigmena – savo pasirodymais juos linksmins vienas populiariausių Lenkijoje gatvės artistų – Krzysztofas Falkowskis.

K. Falkowskio šou žiūrovai galės išvysti „Tinos Turner“, „Elvio Presley“, „Michealo Jacksono“ ir daugelio kitų žymių „atlikėjų“ pasirodymus. Gatvės artistas naudoja įžymybių lėles–marionetes, kuriomis meistriškai atkuria žvaigždžių judesius scenoje.

Savo pasirodymus jis dažniausiai rengia Krokuvos senamiestyje, kur juos nuolat stebi gausūs turistų ir vietinių gyventojų būriai, tačiau nemažai gastroliuoja ir po kitus Lenkijos miestus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: