Organizatorių archyvo nuotr.

Liepos 15 d. „Kino po žvaigždėmis“ publikos laukia juodojo humoro komedija „Naujienos iš Marso planetos“ (Des nouvelles de la planète Mars, 2016), kuri linksma gaida užbaigs liepos kino seansus. Po trumpų atostogų visi gero kino mėgėjai į naktines filmų peržiūras bus pakviesti sugrįžti jau rugpjūčio mėnesį. Antrosios vasaros dalies „Kino po žvaigždėmis“ programa bus atskleista liepos 19 d.  

„Naujienos iš Marso planetos“ – juodąjį humorą su siurrealizmo inkliuzais pasitelkiantis filmas, kuris nagrinėja vidutinio amžiaus, gyvenimo prasmės ir šeimos vertybių krizės temas. Pagrindinis veikėjas Filipas Marsas (akt. François Damiens) kartais jaučiasi taip, lyg sklandytų beorėje erdvėje. Link penkiasdešimtmečio artėjantis vyriškis stengiasi būti geru tėvu, buvusiu vyru, kaimynu, kolega ir broliu, tačiau visi it susitarę stengiasi išvesti jį iš pusiausvyros.

Filmo „Naujienos iš Marso planetos“ anonsas: 

Vyriškis nebesusikalba nei su sūnumi, virtusiu karingu vegetaru, nei su visą energiją mokslams atiduodančia ir ausų kištukais nuo niekinamos vidutiniokų šeimos atsiriboti bandančia dukterimi. Karjeristė buvusi žmona ignoruoja jų susitarimus dėl vaikų priežiūros, o sesuo parodose eksponuoja provokuojančius nuogų jų tėvų paveikslus. Iki pilnos laimės trūksta tik nestabilaus bendradarbio ir jo dar nestabilesnės draugės, kurių anarchistiniai planai ima kelti grėsmę ne tik jų nekenčiamai mėsos pramonei, bet ir visam Filipo Marso gyvenimui.

„Naujienos iš Marso planetos“ – atmosferiškas, stilizuotai gyvenimą užvaldantį chaosą perteikiantis darbas. Filmas ironiškai primena, kad normalumas yra pervertinta savybė ir kartais reikia didesnių ar mažesnių sprogimų tam, kad atsibustum, pradėtum mąstyti, matyti ir klausytis bei užmegztum emocinį ryšį su savo artimiausiais žmonėmis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: