Sophia Amoruso. #Girlboss: mano sėkmės istorija. Iš anglų kalbos vertė Rūta Montvilienė. – Vilnius: Tyto alba, 2016. – 239 p.

 Viršelio dailininkas Christopher Sergio

 Tu atsakingai vertini savo gyvenimą, tačiau nesusireikšmini ir į save nežiūri per daug rimtai. Gali užkariauti pasaulį ir jį pakeisti. Tu esi kieta.

Sophia Amoruso (Sofija Amoruzo) – įžūli ir nepaprastai energinga mergina, kuri prekiaudama vintažiniais drabužiais sukūrė daugiamilijoninės vertės verslą – mados bendrovę Nasty Gal. 2016 m. žurnalas Forbes ją pavadino turtingiausia savo pastangomis iškilusia moterimi.

Paauglystėje ji metė mokyklą, buvo bastūnė, vagilė ir ilgą laiką dirbo atsitiktinius darbus. Dabar ji – žinoma verslininkė, mados bendrovės Nasty Gal įkūrėja ir jos valdybos pirmininkė. Ji niekuomet nebuvo tipiška vadovė, bet kaip tik dėl to ją aplankė stulbinama sėkmė. Kaip jai tai pavyko? Kokių savybių reikia, norint nuo nulio sukurti klestintį verslą, jei neturi nei pinigų, nei rėmėjų? Atsakymas  – reikia būti jauna bose (#Girlboss), ir Sophia Amoruso savo knygoje atskleidžia, kaip ja tapti. Jos sėkmės istorija įtaigi ir įkvepianti.

Šioje knygoje papasakosiu, kaip mokytis iš savo ir kitų žmonių (pavyzdžiui, mano) klaidų. Paaiškinsiu, kada geriau viską mesti, o kada – reikalauti iš savęs daugiau. Atskleisiu, kaip svarbu klausti ir nieko nepriimti už gryną pinigą, kada verta elgtis pagal taisykles, o kada būtina jas perrašyti. Padėsiu suvokti savo silpnybes ir išnaudoti stiprybes.

Į tave nežiūrės rimtai vien todėl, kad to paprašysi. Privalai pati imtis valdyti padėtį. Nesvarbu, kad tai vyrų pasaulis. Man vis dar labai patinka jame būti mergina.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: