© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kiekvienais metais vykstanti „Comic-Con“ konvencija į San Diego parodų centrą pritraukia begalę komiksų, filmų ir žaidimų gerbėjų.  Ne paslaptis, kad paroda „Comic-Con“ garsi ne tik komiksų, filmų ar serialų pristatymų, bet ir dėl įspūdingų kostiumų, kuriuos savo rankomis padaro „Comic-Con” svečiai. Būtina paminėti, kad „Comic-Con” yra didžiausia ir seniausia pasaulyje populiariųjų menų paroda.

Nuo ko viskas prasidėjo? „Comic Con“ įkurta  1970m. pavadinimu „Golden State Comic Book Convention“ grupelės asmenų iš San Diego: Shel Dorf, Richard Alf, Ken Krueger ir Mike Towry. Vieną dieną jie nusprendė padaryti pirmą komiksų parodą pietinėje Kalifornijoje. „Comic Con“ prasidėjo kaip vienos dienos „One day Mini Con“ ir ši puiki tradicija virto į keturių dienų šventę.  Paroda „Comic con“ vyksta ne tik Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tuo pat pavadinimu rengiamos parodos Europoje (Rumunijoje, Didžiojoje Britanijoje) ir Azijoje (Indijoje), o Šiaurės Amerikoje, neskaitant JAV, paroda rengiama ir Kanadoje. Tuo tarpu JAV „Comic Con“ vyksta net 13 miestų, bet San Diegas yra tas miestas, kuriame prieš daugiau nei 40 prasidėjo fanų kultūros mastą atskleidžiantis renginys.

Be paviljonų, seminarų ir studijų, kuriose bendraujama su komiksų knygų profesionalais, mugėje rodomi būsimų kino filmų ir serialų anonsai, rengiamos apžvalgos su žymiausiomis komiksų ir kompiuterinių žaidimų kompanijomis. Šiais metais buvo pristatyti naujų serialų anonsai, tokių kaip „Walking dead“, „Sons of anarchy“, „American horror story“. Buvo parodyti tokių masinio populiarumo sulaukusių filmų kaip „Hunger Games“ ir „Hobbit“ tęsinių anonsai. Žmonės gali pabendrauti ar išsirikiavę eilėje užduoti klausimus savo mėgstamoms įžymybėms. Nepamirškime ir kompiuterinių žaidimų mylėtojų. Šiais metais buvo pristatyti tokie žaidimai: „Walking dead“ trečiasis sezonas, „Lego Batman“,  „Super Smash Bros. 3DS“. Vakarais vyksta apdovanojimų ceremonijos, kasmetinis maskaradinis kostiumų konkursas ir „Comic-Con“ nepriklausomų filmų festivalis, kuriame rodomi tiek trumpametražiai, tiek pilnametražiai filmai, neturintys platinimo sandėrių. Galima apsilankyti eklektinių filmų, japonų animacijos programos, žaidimų ir kitokie renginiuose.

© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

„Comic Con“ yra garsus įspūdingomis kaukėmis ir kostiumais persirengusiais filmų, serialų, žaidimų, komiksų fanais. Kitaip tariant, visos parodos metu San Diege karaliauja „Cosplay“. Po parodų rūmus ir gatvėse šurmuliuoja pačiais įvairiausiais kostiumais pasidabinusių žmonių. Nuo animacinių serialų ar filmų iki kompiuterinių žaidimų ir tik komiksuose matytų veikėjų. Žmonės vilki Beino, Harlės Kvin, Juodosios našlės, Toro, Geležinio žmogaus, Indianos Džounso, Darto Veiderio ir visokiausius kitokius kostiumus. Šiais metais populiariausi buvo maišyti kostiumai. Pavyzdžiui, kelių personažų „Cosplay“ arba vienas personažas iš pasirinktas iš kito laikotarpio. Populiarūs buvo ir grupės persirenginėjimai: viena grupė buvo persirengę „Game of Thrones“ pagrindiniais veikėjais-aktoriais, o jų buvo net 120. 

© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Deja, ne visiems lemta patekti į renginį. Bilietai internetu išparduodami per kelias sekundes, o norintys patekti į parodų rūmus ir renginius pirmieji, naktis leidžia eilėse snausdami ant šaligatvių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: