Pirmą kartą matant dizainerio Maksimo Rieros darbus, negalima nesižavėti jų dizainu ir panašumu į nykstančias gyvūnų rūšis. Pradėjęs nuo unikaliai atrodančios aštuonkojo kėdės, šiandien savo kurtoje kolekcijoje ispanas turi turi tokius darbus, kaip raganosio krėslas, dramblio kėdė, rupūžės sofa ar netgi vėplio šezlongas.

Maksimo Rieros teigimu, ši kolekcija skirta pagerbti gyvūnams, kurie šioje planetoje yra lygiai tokie patys gyventojai, kaip ir žmogus. Jo siekis yra sugretinti gyvūnų karalystę su šiuolaikiniu, urbanizuotu pasauliu, taip primenant, kad žmogaus ir gamtos santykis – kuo toliau, tuo labiau – vėsta.

Vieną tokią kėdę suprojektuoti ir sukurti užtrunka apie 500 valandų. Norint sukurti tokius realistiškus ir tikslius gyvūnų atvaizdus, Maksimo Riera ir jo komanda naudoja 3D modeliavimo įrangą, o kaip medžiagą pasirenka kietą poliuretano medžiagą.

the-animal-chair-collection-maximo-riera-28

Kiekvienas iš dizainerio kūrinių pasižymi ir unikalia spalva, o tai reiškia, kad jo kolekcijoje dviejų visiškai vienodų darbų surasti nepavyktų. Kartu tai simboliška idėja, atspindinti ir nykstančių gyvūnų rūšių krentančius skaičius.

Baldų dizainą pasirinko įkvėptas pomėgio

Kaip sako pats Maksimo  Riera, daug metų jo kūrybinė karjera buvo nustumta į antrą planą – ispanas iki tol visą gyvenimą dirbo meicinos pramonėje. Vis dėlto, pardavęs savo įmonę, jis nutarė susitelkti į kūrybinį darbą, kuris ir yra tikroji jo aistra.

Savo darbuose jis bando apjungti didžiausius savo pomėgius – gamtą ir meną. Ši kolekcija tikrai nėra išimtis ir puikiai atskleidžia gamtos grožį bet kuriame gyvame sutvėrime.

the-animal-chair-collection-maximo-riera-29

Įkvėpimo reikalingo kūryboje jis semiasi ne tik iš gamtos, bet ir iš savo asmeninės patirties, aplankytų vietų ir gyvenime sutiktų žmonių. Laikas nuo laiko dizaineris jaučia būtinybę pabūti vienui vienas su gamta. Būtent tai yra priežastis, kaip ako jis pats, kodėl didžiąją dalį savo gyvenimo nugyveno prie jūros arba užmiestyje.

Gamtą labai mylintis ispanas taip pat siekia ir įspėti visuomenę apie žmogaus daromą žalą aplinkai. Maksimo Riviera tikisi atkreipti kuo daugiau susidomėjimo tol, kol dar nėra pernelyg vėlu.

Sunkus darbas, vertas kiekvienos akimirkos

Menas, anot dizainerio, visada privalo laužyti vienokias ar kitokias nusistovėjusias normas, pereiti už savo ribų. Visi siekia sukurti kažką naujo, kažką dar nematyto. Tai vienintelis būdas menui plėstis. Kartais jis reikalauja ir rizikingų sprendimų, ir daugybės įdėto darbo.

the-animal-chair-collection-maximo-riera-21

Vieno gyvūno formos baldo pagaminimas – nuo pradinių brėžinių ir galutinio taško – užtrunka net iki kelių mėnesių. Daugybės skaičiavimų ir brėžinių prireikia ne tik kuriant baldo išorę, tačiau ir siekiant, kad pastarasis neturėtų ir kokių nors struktūrinių neatitikimų.

Ne gana to, dažnas iš dizainerio darbų – biologiškai tikslus. Ispanui patinka stebėti žmonių reakcijas, kai jie supranta, kad kai kurie iš jo darbų gali būti aukštesni nei du metrai, o sverti daugiau negu du šimtus kilogramų. Viską kurti panašiu mastu į tikro gyvūno apimtis taip pat viena projekto siekiamybių.

Kaip patį mėgstamiausią visos kolekcijos kūrinį, dizaineris išskiria aštuonkojo kėdę. Tai pirmasis kūrinys, pradėjęs visą šią seriją. Jo kūrimo metu buvo visko, tad jis puikiai iliustruoja iššūkius su kuriais kūrybinė komanda susidūrė ir sėkmingai įveikė. Taip pat, ši kėdė ne tik pats simboliškiausias, bet kartu ir labiausiai žinomas iš visų kolekcijos baldų.

the-animal-chair-collection-maximo-riera-10

the-animal-chair-collection-maximo-riera-27

the-animal-chair-collection-maximo-riera-26

the-animal-chair-collection-maximo-riera-2

the-animal-chair-collection-maximo-riera-3 the-animal-chair-collection-maximo-riera-9

the-animal-chair-collection-maximo-riera-8

the-animal-chair-collection-maximo-riera-7

the-animal-chair-collection-maximo-riera-6

the-animal-chair-collection-maximo-riera-5

the-animal-chair-collection-maximo-riera-4
the-animal-chair-collection-maximo-riera-11

the-animal-chair-collection-maximo-riera-12

the-animal-chair-collection-maximo-riera-13

the-animal-chair-collection-maximo-riera-14

the-animal-chair-collection-maximo-riera-15

the-animal-chair-collection-maximo-riera-19

the-animal-chair-collection-maximo-riera-18

the-animal-chair-collection-maximo-riera-16

the-animal-chair-collection-maximo-riera-17

Taip pat skaitykite: Gyvenimas kaip kine – Wes Anderson kūrybos įkvėpti interjerai [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: