© Maureen Drennan nuotr.

Nuotraukų serijoje pavadinintoje „Jūra aplink mus“, fotografė Maureen Drennan įžvalgiai lygina įvairią aplinką su vidiniais žmogaus sąmonės bei kūno peizažais.

Pusė jos nuotraukų – niūri Block Island aplinka, kur miglotas dangus susitinka su tyliu vandeniu ir trapia žole, o kita pusė pabrėžia jos vyro Polo, kuris tuo metu kovojo su depresija, emocijas. Jo išraiškos – akivaizdžios, bet subtilios. Jaučiamas atstumas tarp nuotraukos bei fotografės imituoja vienišumą ir melancholišką gamtos iliuziją. Nors nuotraukų seriją sudaro nemažai jos partnerio nuotraukų, tačiau visas projektas yra pačios autorės emocinės būklės reprezentacija tuo laiku, kai judviejų santykiai buvo itin sudėtingi bei ji jautė tarp jų atstumą.

Nuotraukos padėjo jų blėstantiems santykiams įžiebti taip išsiilgto intymumo. Drennan portalui teigia, jog: „Tarpai, kurių žodžiai nesugebėjo užpildyti, nejučiomis užsipildė fotografuojant.“

Per objektyvą, vyro asmenininius išgyvenimus interpretuojanti moteris teigia, jog taip ir nesugebėjo visiškai suprasti jo vidinio skausmo.

Pastarieji metai poros santykiams atnešė palengvėjimo bei artumo, tačiau pamokos išmoktos fotografuojant išliks ilgam. Moteris pasakoja, kad „šio projekto metu supratau, kad intymumas bei trapumas santykiuose gali būti skausmingas, tačiau naudingas abiems. Žmonės yra gražūs, nes yra pažeidžiami.“ Ši tiesa yra būtent tai, ką jos fotografijos taip emocingai įamžino.

5

7

8

9

10

11

12

13

Taip pat skaitykite: Pagalba depresuojantiems: fotografė savo darbais išgelbėjo pati save

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: