© Mads Nissen nuotr.

Danų fotografo Madso Nisseno (Madso Niseno) Rusijoje daryta gėjų poros nuotrauka ketvirtadienį buvo pripažinta geriausia 2014 metų Pasaulio spaudos fotografijos (World Press Photo of the Year 2014) apdovanojimuose.

Intymus Jono ir Alekso paveikslas priklauso fotografo M.Nisseno nuotraukų ciklui “Homofobija Rusijoje”, išryškinančiam komplikuotą seksualinių mažumų gyvenimą Rusijoje.

Sankt Peterburge darytos nuotraukos autorius ją vertina kaip “šiuolaikinę Romeo ir Džiuljetos istoriją” apie du vienas kitą mylinčius žmones, kurių jausmą nori paneigti išorinės jėgos.

Iš pažiūros šio kadro jausmingumas labai kontrastuoja su žiauriomis teroristų platinamomis nuotraukomis ir vaizdo įrašais, kurių vis daugiau pasitaiko šių dienų žiniasklaidoje.

“Šiandien teroristai naudoja grafinius atvaizdus savo propagandai. Mes turime atsakyti kuo nors subtilesniu, gilesniu ir verčiančiu pamąstyti”, – sakė Pasaulio spaudos fotografijos apdovanojimų komisijos narė Alessia Glaviano (Alesija Glaviano) savo pareiškime.

Nors metų nuotraukoje įamžinta intymi akimirka, tarp kitų laureatų taip pat pastebimai išsiskiria karščiausiuose pasaulio taškuose Ukrainoje, Sirijoje, Gazoje bei su Ebola kovojančioje Afrikoje darytos nuotraukos.

© Mads Nissen nuotr.

Iš viso konkursui buvo pateikta 97 912 nuotraukų, kurias padarė 5692 fotografai iš 131 pasaulio šalies. M.Nissenui už geriausią 2014 metų nuotrauką skirta 10 tūkst. eurų (11,3 tūkst. JAV dolerių) piniginė premija.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: