(c) Organizatorių archyo nuotr.

Gegužės 1-2 d. Kauno sporto halėje vyks 45-sios, jubiliejinės, tarptautinės sportinių šokių varžybos „Gintarinė pora 2010″ – tai pasaulio reitingo standartinių ir Lotynų Amerikos šokių varžybos, tarptautinės jaunimo, jaunių ir jaunučių varžybos.

Tarptautinė sportinių šokių federacija, atsižvelgdama į aukštus Lietuvos šokėjų pasiekimus, suteikė teisę organizuoti Lietuvoje tarptautinio reitingo turnyrus. Vienas iš garsiausių konkursų, turintis gilias tradicijas, yra Kaune organizuojamas „Gintarinės poros” konkursas. Šio konkurso dėka išaugo visa grupė Lietuvos čempionų, garsinusių mūsų šalies vardą visame pasaulyje. „Gintarinė pora” – tai jaunųjų šokėjų mokykla, tai – tradicinė miesto meno ir sporto šventė, tai – Lietuvos vardo garsinimas pasaulyje.

Sportiniai šokiai – tai viena prestižiškiausių sporto šakų. Tarptautinės sportinių šokių federacijos narės šiuo metu yra 84 pasaulio šalys. 1997 m. Tarptautinis olimpinis komitetas pripažino sportinius šokius olimpine sporto šaka.

Teisėjauti pakviesti puikūs pedagogai ir sportinių šokių specialistai iš Belgijos, Olandijos, Vokietijos, Suomijos, Rusijos, Baltarusijos, Italijos, Lenkijos, Latvijos, Čekijos, Estijos, Anglijos, Lietuvos, viso – 32 teisėjų komanda. Numatoma sulaukti apie 500 šokėjų porų iš jau minėtų ir kitų užsienio šalių. Konkursas vyks dvi dienas, 6 etapais.

Varžybų iniciatoriai – Lietuvos respublikos nusipelnę sportinių šokių treneriai ir teisėjai Jūratė ir Česlovas Norvaišos, organizatorius – Kauno kultūros centras “Tautos namai”.

Varžybas remia Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Lietuvos sportinių šokių federacija, Kauno miesto savivaldybė.

Programa:

Gegužės 1 d. (šeštadienis)

10.30 val. Varžybų pradžia. Jaunučių, Jaunių ir Jaunimo ST varžybos.

15.00 val. Tarptautinės sportinių šokių federacijos pasaulio reitingo Suaugusiųjų ST varžybos. Jaunių LA varžybos.

19.00 val. Varžybų pusfinaliai ir finalai, koncertinė programa.

Programoje: „TV3″ televizijos projekto „Šok su manimi” prizininkai Liudas Mikalauskas ir Gintarė Slausgalvienė, tarptautinių konkursų laureatas Egidijus Bavikinas ir Lietuvos dešimties šokių penkiskart čempionas Tomas Slausgalvis.

Gegužės 2 d. (sekmadienis)

10.30 val. Varžybų pradžia. Jaunučių, Jaunių ir Jaunimo LA varžybos.

15.00 val. Tarptautinės sportinių šokių federacijos pasaulio reitingo Suaugusiųjų LA varžybos. Jaunių ST varžybos.

19.00 val. Varžybų pusfinaliai ir finalai. Koncertinė programa, skirta Motinos dienai.

Programoje: Klaipėdos universiteto sportinių šokių ansamblis “Žuvėdra” su nauja programa „Skorpions”, pasaulio profesionalų šou ir atviro Anglijos čempionato nugalėtojai Victor Da Silva (PAR) ir Hanna Karttungen (Danija), sportinių šokių profesionalai Justas Kučinskas ir Jekaterina Romankova, pasaulio jaunimo čempionai, Lietuvos daugkartiniai čempionai, Europos šalių čempionai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė.

Kauno kultūros centro „Tautos namai” informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: