© Ingridos Taparauskaitės nuotr.

Fotomenininkė Evelina Šumilovaitė, pakvietusi į pirmąją savo autorinių darbų parodą „Femme“, ją dedikavo moterims, o už visus trylika eksponuotų portretų aukcione gautas lėšas skyrė Kauno apskrities moterų sveikatos draugijai „Alma“.

Svetingumo komplekse „Monte Pacis“ vykusioje moteriškumo šventėje pristatytas foto drobes įsigijo ir ne vienas žinomas žmogus – net trijų savininke tapo verslininkė Inga Budrienė, o kūrinį „Sustingusi laike“ įsigijo plaukų stilistas Karolis Murauskas. Vienas darbas iškeliavo į švenčių vedančiojo Tomo Grigaičio namus. Įsimintiną portretą, pavadintą „Ji“, įsigijo ir aukcionui vadovavęs Dainius Martinaitis. E. Šumilovaitės darbai neliko nepastebėti ir papuošalų kūrėjos Elvyros Monginienės – ji „Elvyra Design“ studijos sienas papuoš „Atokvėpiu“.

Autorinė fotografijos paroda „Femme“ – tai 5 metus iš eilės fotografės E. Šumilovaitės kaupti portretai, atskleidžiantys užslėptą, dažnai pamirštą ir kiekvienoje slypintį moteriškumą, įkūnijantys moterį visiškai naujame, neretai fantastiniame personaže.

Šiandien priešais Evelinos fotoaparatą stoja tiek Lietuvos garsenybės, tiek drąsa galinčios pasigirti merginos. „Reveur fotografijos“ komandos narių dėmesys bei originalios fotosesijų idėjos –  tai moters atotrūkis nuo kasdienių rūpesčių, leidžiantis kiekvienos jos viduje vėl iš naujo pažadinti nuslopintą moteriškumą, meilę sau ir pasitikėjimą savimi.

Jau 7-erius metus moteris fotografuojanti menininkė siekia neapsiriboti tik portretais, bet ir prisidėti skatinant moterų veiklumą, užimtumą bei pagalbą joms.

6e4b3730

© Ingridos Taparauskaitės nuotr.

Iš viso pardavus visus parodoje eksponuotus darbus surinkta dagiau nei 1400 eurų. Už šią sumą krūties vėžiu sergančioms moterims bus nupirktos jų savijautą pagerinsiančios priemonės. Siekiant sumažinti diskomfortą ir sugrąžinti bent dalį pasitikėjimo savimi, vėl save iš naujo pamilti ir tiesiog jaustis gražiai, draugija „Alma“ inicijuoja gaminių, skirtų dėvėti moterims po krūties operacijos, kūrimą ir tobulinimą. Specialaus dizaino maudymosi kostiumėliai – ne kiekvienai įkandama prabanga. Artėjant žiemai, jaučiamas specialių vitaminų stygius. Taip pat reikia paminėti ir higieninių priemonių, reikalingų sunkesnių ligonių komfortabilumui užtikrinti, trūkumą. Reabilitacijos procedūros, kurių taip reikia moterims, gyvenančioms su krūties vėžio liga, taip pat prieinamos ne kiekvienai.

6e4b3740

© Ingridos Taparauskaitės nuotr.

„Jau šešiolika metų mūsų šeima yra onkologinėmis ligomis sergančiųjų bendruomenės nariai. Iš arti žinome, kokia klastinga ši liga, todėl visus pirmojoje parodoje eksponuotus darbus padovanojau aukcionui“, – sakė E. Šumilovaitė.

6e4b3841

© Ingridos Taparauskaitės nuotr.

Į renginį ji pakvietė ir tris lektores, kurių tikslas buvo paskatinti moteris net sunkiausią akimirką nenuleisti rakų bei neprarasti pasitikėjimo savimi. Tarp kalbėjusiųjų buvo menininkė Jolita Vaitkutė, mados iliustratorė Anya Dee ir verslininkė Vita Žilytė.

6e4b3934

© Ingridos Taparauskaitės nuotr.

„Nuo vaikystės mėgau išsiskirti. Nešiojau ryškiai raudonas pėdkelnes, kurios sukeldavo įvairių reakcijų. Iki šiol ryškiausiai prisimenu, kai į mokyklą atėjau plaukus paslėpusi po žaliu peruku. Tądien net buvo prailginta ilgoji pertrauka tam, kad su manim visi norintieji galėtų nusifotografuoti“, – su šypsena prisimena Anya Dee.

6e4b4038

© Ingridos Taparauskaitės nuotr.

Anot jos, tai tik įrodo, kad neįprastas poelgis gali būti ne tik supeiktas, bet ir sulaukti teigiamo įvertinimo, būti laikomas drąsiu.

„Ne tik madinga moteris yra laiminga. Kol visuomenė dar mokosi leisti būti savimi, reikėtų tiesiog klausyti vidinio balso. Jei norite apsivilkti keistą suknelę, taip ir padarykite!“, – sakė Anya Dee.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: