Frida Kahlo

Google Art & Culture programėlė kviečia apsilankyti didžiausioje kada nors surinktoje ir virtualiai pateikiamoje „Fridos veidai“ parodoje. Skaitmeninėje ekspozicijoje yra daugiau kaip 800 meninių kūrinių, iš kurių net 20 yra privačių kolekcininkų, niekada viešai nerodytų Fridos Kahlo paveikslų, kurie byloja apie jos sudėtingą, vienatve persmelktą gyvenimą.

Frida Kahlo de Rivera savamokslė menininkė, viena žymiausių Meksikos siurrealizmo ir simbolizmo dailininkių. Moterys šią menininkę laiko stiprybes ir maišto ikona, tačiau kūrybiniai jos darbai byloja apie skaudų ir sudėtingą gyvenimą, kuriame ji stengėsi įžvelgti prasmę. Taigi, Google Art & Culture sukurtoje programėlėje norima atskleisti Fridos Kahlo dvilypi gyvenimą, plačiai aprašant ir gretinat jos kūrybą su asmeniniu gyvenimu parodoje „Fridos veidai“. Šioje virtualioje ekspozicijoje yra apstu ne tik jos portretų ar meninių siurrealistinių kūrinių, bet ir daiktų: asmeninių laiškų, drabužių, papuošalų bei nuotraukų, kurie puikiai perteikia menininkės gyvenimo sunkumus, pomėgius bei aikštingą charakterį.

Norėdami sukurti Fridos Kahlo virtualų kūrybos ir gyvenimo rinkinį „Google“ bendradarbiavo su 33 institucijomis ir muziejais iš septynių pasaulio šalių. Programėlė suteikia galimybę pamatyti net 12 virtualių muziejų, iš kurių vienas yra dailininkės namai „The Blue House“.

Fridos veidai

Šie namai tapo populiariu muziejumi Meksikoje, kurį jau dabar galima pamatyti, naudojantis virtualia Google Art & Culture programėle. Šiuose namuose Frida Kahlo ne tik kovojo su skaudžiais išgyvenimais, dalinosi laime ir stiprybe, bet ir turėjo savo asmeninę kūrybinę dirbtuvę, kurioje ji nutapė daugybę pasaulyje pripažintų meninių paveikslų. Šias dirbtuves bei kitus eksponatus galima priartinti iki smulkiausių detalių, kurias siurrealizmo ir simbolizmo dailininkė mėgo vaizduoti.

Apsilankyti „Fridos veidai“ parodoje galima „Google“ meno ir kultūros svetainėje arba atsisiuntus programėlę telefone su pavadinimu Google Art & Culture.

Taip pat skaitykite: Miniatiūrinės galerijos – galimybė tapti pasaulyje žinomų meninių eksponatų dalimi [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: