druskininkunaujienos.blogspot.com archyvo nuotr.

Maždaug nuo vidurio įsijungęs „Auksinius svogūnus”, ilgokai negalėjau suprasti, ar čia šių metų šventę žiūriu, ar kažkokį penkerių metų senumo laidos pakartojimą. Gal tris kartus žiūrėjau į televizijos programą savo laikraštyje ir tik pastebėjęs, kaip šaipomasi iš Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės nesugebėjimo ištarti žodį „Konstitucija”, patikėjau, kad tai nufilmuota šiemet.

Pokštai, kurie buvo juokingi paskutinį XX amžiaus dešimtmetį, šiandien jau nebeveikia kaip anuomet. Net jei organizatoriai visus vyrus ne tik scenoje, bet ir žiūrovų salėje, perrengtų moteriškais rūbais, tikimės kažko daugiau, nes tai jau ne kartą buvo.

O štai Druskininkų savivaldybei nebejuokingas mano Melagių dienos pajuokavimas apie Krymo savigynos būrių „žalių žmogeliukų” poilsį mūsų kurorte. Galima tik spėlioti, kuriam ten iš jos vadovų ar darbuotojų šis pokštas nepatiko, nes atsiribojimo pareiškimas pasirašytas kaip „Druskininkų savivaldybės informacija”.
Druskininkų savivaldybė šiaip jau yra administracinio padalijimo vienetas. Kaip miestas, rajonas, apskritis. O toje savivaldybėje renkama Druskininkų savivaldybės taryba, kuri renka Druskininkų savivaldybės merą, jo pavaduotoją ir mero teikimu skiria Druskininkų savivaldybės administracijos vadovą. Pareiškimas Druskininkų savivaldybės vardu – tarsi visų gyventojų drauge nuomonė. O aš žinau kelis kurorto gyventojus, kurie jai net ir sapne nepritartų.

Kai man „Auksiniai svogūnai” buvo nejuokingi, perjungiau kanalą ir žiūrėjau informacinę laidą per kitą. Ponia Druskininkų savivaldybė galėjo padaryti tą patį – išmesti negerąsias „Druskininkų naujienas” į rūšiuotų atliekų konteinerį, skirtą popieriui, ir skaityti specialiai sau pasidžiaugti ant blizgaus popieriaus leidžiamą gerų naujienų apie save laikraštį ir murkti iš pasitenkinimo. Arba parašyti komentarą mūsų internetiniame tinklalapyje: „Man nejuokinga”.

Išties vykę pokštai retkarčiais pavyksta ir visai neketinusiems juokauti rimtiems žmonėms. Antai Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis antradienį išplatino pranešimą spaudai, kurio įžangoje buvome įspėti, jog tai nėra Melagių dienos pokštas. Nusiteikiau skaityti rimtai, bet nesusilaikiau.

„Ministras pakvietė savivaldybių merus tapti neetatiniais aplinkosaugininkais”.

Tai išplatinta iškart po to, kai abu vietiniai laikraščiai ir keli nacionaliniai interneto portalai paskelbė žinią, kaip Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos Alytaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyrius, patikrinęs informaciją apie Druskininkų savivaldybės merui Ričardui Malinauskui priklausančius statinius, esančius Upės g. 3, Latežerio kaime, nustatė, kad jų statybos leidimas buvo išduotas pažeidžiant teisės aktų reikalavimus.

Pabandykite įsivaizduoti kaip mūsų veiklusis ir energingasis savivaldybės vadovas, kai kurių naujienų portalų nežinia kodėl retkarčiais pavadinamas caru, gavęs iš ministro V.Mazuronio žalią neetatinio aplinkosaugininko raištį, kepuraitę su snapeliu ir pluoštą administracinės teisės pažeidimo protokolų blankų, išeina pasivaikščioti po Latežerį. Ir pamato savo tvorą, „įbridusią” tiesiai į Ratnyčėlę.

Nejuokinga? Jei ministro pranešime nebūtų tų nelemtų žodžių „Tai ne pokštas”, paskelbčiau tai dešimtmečio juokingiausiu papokštavimu. O dabar beliks laukti metų pabaigos ir pasiūlyti į Algio Ramanausko rengiamas nominacijas ne itin gražiu pavadinimu.

„Jei galime padaryti kažką, dėl ko aplinkos apsauga būtų efektyvesnė, tiesiog privalome tai padaryti. Šis mažytis kiekvieno mūsų indėlis yra didžiulė investicija į visos Lietuvos ateitį“, – skelbia V. Mazuronis.

Mes jau padarėme, ministre! Parodėme jums akivaizdų pažeidimą, kuriuo jau spėjo įsitikinti jūsų pavaldiniai. Dabar jūsų eilė investuoti į visos Lietuvos ateitį – nugriauti tvoras ir neteisėtai suręstus trobesius. Nes vien sugautų su meškeryte prie ežero be žūklės leidimo slampinėjančių Švendubrės bedarbių negailestingu baudimu susikurtas kovotojo įvaizdis ne itin ilgai tvers, jei žmonės matys, kad stambioms politikos žuvims įstatymai negalioja.

Prieš mėnesį V. Mazuronis paskelbė, kad „imsis griežtos kovos su nelegaliomis tvoromis, kurios trukdo visuomenei naudotis savo teise lankytis prie vandens telkinių”.
Visuomenė laukia rezultatų.

Originalus įrašas – „Druskininkų naujienų” redaktoriaus tinklaraštyje

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: