Jurgis Didžiulis / asmeninio arcyvo nuotr.

Dažnai girdime posakį, kad tobulėjimui ribų nėra, tačiau, kaip sako atlikėjas Jurgis Didžiulis, labai svarbu nepatekti į tobulėjimo spąstus. Jis pataria visų pirma paklausti savęs, kodėl kažką darai ir kartelę kosminiame aukštyje išsikelti tik tuo atveju, jei tavo veikla turi išliekamąją vertę.

„Aš visada atskiriu, ar darau kažką dėl pinigų, ar dėl meno, ir kokia viso to prasmė. Neturi savęs prievartauti dėl klientų lūkesčių ir nuolat dirbti viršvalandžių darbe, tačiau kalbant apie meną arba sportą, kiekvieną dieną tu turi peržengti savo ribas“, savo sėkmės formule pasidalino Jurgis Didžiulis, peržiūrėjęs kultinį filmą „Atkirtis“ („Whiplash“).

Šis, tris Oskarus susižėręs šedevras apie džiazo svajones, nėra vienas lengviausių filmų, tačiau jis antrą savaitę iš eilės yra vienas žiūrimiausių vaizdo transliacijų internetu platformoje „Viaplay“. Psichologiškai stiprių asmenybių kova stebina, baugina ir įkvepia susimąstyti apie savo galimybių ribas.

„Menas reikalauja aukų. Jei nesi pasiruošęs savo projektui atiduoti dar vieną valandą, paaukoti miego, šeimos ar savo asmeninio laiko, tai kyla klausimas, kam tai darai? Menas – tai nuolatinis tobulėjimas. Natūralu, kad tai kelia įtampą, tačiau tik taip gali tapti geresniu nei esi“, sakė taisykles ir scenoje, ir gyvenime laužantis atlikėjas.

Žiūrint šį filmą norisi susitapatinti su perspektyviu būgnininku Endriu (aktorius Miles Telleris), kuris nuolat kenčia mokytojo viešus įžeidinėjimus ir spaudimą groti iki kraujuojančių krumplių, tačiau, pasak J. Didžiulio, yra didelė sėkmė gyvenime sutikti žmogų, kuris mato, kad gali išspausti iš savęs daugiau.

Whiplash

Kino filmo „Whiplash“ kadras

„Kurdamas dokumentinį filmą apie Amerikos lietuvių istorijas sugaišau penkis kartus ilgiau nei planavau, tačiau aš esu laimingas, nes padariau viską, ką galėjau ir net daugiau nei maniau galįs iš pradžių. Jausmas, kad peržengi savo ribas yra labai geras“, pavyzdį pateikė J. Didžiulis.

Kietumas, vyriškumas ir tobulumas yra nuolatiniai šio filmų herojų palydovai, kurie atspindi susiformavusius stereotipus apie menininkų kančias. Visgi, šis filmas yra apie kiekvieno žmogaus vidine kovą, tikslus ir ambicijas juos pasiekti.

Filmą „Atkirtis“ („Whiplash“) galima pasižiūrėti internetu per mobilųjį telefoną, planšetę ar kompiuterį HD raiška vaizdo transliacijų internetu platformoje „Viaplay“. Šis filmas yra gavęs „Oskarus“ už antraplanio aktoriaus vaidmenį (J. K. Simmonsas), geriausius garso efektus ir geriausią montažą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: