Organizatorių archyvo nuotr.

Lapkričio 25 d. 20:00 LARGO klube atidaroma grafikės, netgi tarpdalykinės menininkės Vasarės Krugždaitės darbų paroda, veiksianti iki gruodžio 16 d. Paroda atidaroma kartu su cikliniu atmosferinės, dub, drone muzikos renginiu ,,Garsovaizdžiai”, kuriame šįkart skambės atlikėjas Grad_U ir Mesake.

Kam dar neteko, kviečiame susipažinti su šia kūrėja:

Kada pradėjai piešti?

Piešti pradėjau nuo 4- erių, bet kadangi neturiu užsilikusių įrodymų, piešimo pradžią pavadinčiau nuo  17 metų, kai pradėjau mokintis menų mokykloje ir sąmoningai apsisprendžiau didžiausią dalį savo laiko skirti vizualiajai kultūrai.

Kaip įvyko poslinkis nuo grafikos link įvairių instaliacijų? Kiek tai sąveikauja?

Taigi, poslinkis nuo grafikos link instaliacijų atsirado dėl konceptų, kuriuos turėdavau savo galvoje. Jie reikalaudavo išeiti į kitą raiškos formą, kad išpildytų mano lūkesčius, taptų efektyvūs. Instaliatyvumas prideda daugiau laisvės vaizdui, gali jam suteikti daugiau reikšmių, nuotaikos. Tai yra  galimybė sukurti nestandartinę,  nebuitišką aplinką, kurioje žiūrovas tampa erdvės nuotaikos atspindžiu, tačiau kiekvienas su savo asmeninę patirtį išreiškiančia emocija, judesiais ir tai yra įdomu stebėti.

Ko mene nedarytum? Ar menas turi ribas?

Mene niekada nemeluočiau, kaip ir kasdienybėje. Jeigu turiu šią sąlygą, tikriausiai esu sau susikūrusi ribas, tačiau manau, kad mene jos neegzistuoja.

2

Organizatorių archyvo nuotr.

Kas Tave labiausiai džiugina ir skaudina šiandieninėje Lietuvos kultūroje?

Šiuolaikinėje Lietuvos kultūroje man patinka mūsų tarptautiškumas. Esame aktyvūs kultūros skleidėjai, mėgstame dalintis savo kūryba ir intensyviai domimės kitomis tautomis. Kitas dalykas, kuris mane džiugina, yra kūrybinių projektų ir tiksliųjų mokslų samplaikos atsiradimas. Mokslo ir meno bendradarbiavimas Lietuvoje kol kas yra šviežias, o kaip eiti naudingo produktyvaus rezultato link, žino labai nedaug kas. Kolkas liūdina, kad sunkus yra bendradarbiavimo kelias, kai nėra daug pavyzdžių ir autoritetų, judant šia kryptimi.

Iš kokių dalykų/ patirčių semiesi idėjų? Kaip smarkiai ir kaip ilgam jie tave užvaldo?

Idėjų semiuosi iš buities smulkmenų, mikroskopinių objektų, neįprastų ar nemalonių įvykių, kurie mano kūryboje verčiami paradoksu. Idėjos mano kūryboje nuolatos keičiasi, tačiau susiformuoja viena iš kitos. Dažnai šiaip iš niekur ,,šaunanti” mintis, pasirodo, yra labai glaudžiai susijusi su neseniai vystyta. Idėjos viena kitą papildo ir bendradarbiauja mano galvoje (jeigu apsisipyksta – susitaiko).

4

Organizatorių archyvo nuotr.

Tavo autoritetai?

Ispanų grafikas, tapytojas Francisco Goya,  – nuo paauglystės iki dabar išlikęs autoritetas; Joseph Beuys.

Ar galima Tavo darbų įsigyti? Kur? Kaip Tave rasti internete?

Galiu padovanoti, sukurti naują, galite įsigyti sukurtą.. O kai kuriuos iš jų pamatyti ir susisiekti su manimi čia –  www.vasare.weebly.com

Ačiū už atsakymus!

Kalbino Tamsaulė

kaunas-logo

Vakarinės-naktinės galerijos projektą remia Kauno savivaldybė – už tai jai dėkojame, o kūrėjus, ieškančius savo ekspozicijoms erdvių, kviečiame susisiekti el.paštu largo@largo.lt, atsiunčiant trumpą savo kūrybinį aprašymą ir darbų pavyzdžių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: