© KaunoZinios.lt nuotr.

Pavasarišką kovo 21 d. laikinojoje sostinėje, „Forum Cinemas“ kino teatre, iškilmingai atidarytas dar vienas didžiausio Lietuvoje kino renginio sezonas. Kovo 20 – balandžio 3 d. vykstančiame festivalyje bus parodyti 247 filmai iš 67 šalių. Įvairiaspalvis repertuaras į kino sales kvies tiek lietuviško kino gerbėjus, tiek šeimas su mažaisiais.

Atidarymo seanse susirinkusius šiltai pasveikino „Kino pavasario“ direktorė Vida Ramaškienė bei Kauno miesto vicemeras Stanislovas Buškevičius, kurie kalbėdami neslėpė džiaugsmo, jog pirmą kartą festivalis ir Kaune, ir Vilniuje vyksta tuo pačiu metu.

Teigiama, jog festivalio bendradarbiavimu su „Kauno Kino studija“ siekiama ne tik džiuginti miesto kinomanus, bet ir pristatyti Kauną, kaip patrauklią investicijų terpę tarptautinės kino rinkos atstovams. Pastariesiems bus surengtas miesto turas, aprodantis potencialias erdves filmavimo darbams.

Kaune rodomų filmų sąrašas trumpesnis už sostinės, tačiau kaip pabrėžė kalbėjusieji,  praėjusiais metais pilnametystės sulaukęs, o iki 19-to gimtadienio dar labiau subrendęs renginys, kauniečiams siūlo itin stiprią ir rimtą programą, kurioje neverta praleisti nė vieno filmo.

Renginys buvo atidarytas su Sebastian Lelio komiška drama „Glorja“, kurios teminė Umberto Tozzi daina, tokiu pačiu pavadinimu, tapo šių metų „Kino pavasario“ himnu. Linksmas, nuoširdus ir ispaniškai šiltas kūrinys tikrai prajuokino ar bent jau privertė nusišypsoti festivalio atidarymo dalyvius.

Be komedijų tokių kaip „Kiniška dėlionė“ galėsite išvysti ir tokių mokslinės fantastikos kūrinių („Kongresas“), arba tikra istorija paremtų dramų kaip „Filomena“. Nebijančius šokiruojančių scenų festivalis kviečia pamatyti „Nimfomanės“ pirmą ir antrą dalis, o pasiilgusiems lietuviško kino siūlomas nemažo tarptautinio pripažinimo sulaukęs „Lošėjas“.

Kaip niekad platų filmų repertuarą, sudarytą iš 17 skirtingų programų, siūlantis festivalis, pristato ir dvi konkursines programas „Nauja Europa – nauji vardai“ bei „Baltijos žvilgsnis“.

Informaciją apie filmus, rodomus Kaune, galite rasti čia. Na, o geriausių filmų apžvalgas ir su festivaliu susijusias naujienas galėsite sekti KaunoZinios.lt portale.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: