Kadras iš filmo "Šalin rankas nuo Misisipės" (c) Renginio organizatorių archyvo nuotr.

Spalio 9-15 dienomis Kauno “Forum cinemas” kino teatre Vilniaus Goethe’s institutas visus kino mylėtojus vėl kviečia į gero kino šventę. Jau ketvirtąjį kartą Lietuvos žiūrovams pristatoma vokiškų filmų programa „Guten Film!“ šiemet skirta įvairaus amžiaus ir pomėgių žmonėms. Programą sudarys septyni 2006-2009 m. sukurti vokiečių režisierių filmai, tarp kurių bus 5 vaidybiniai ir vienas dokumentinis filmas, o taip pat vienas filmas vaikams ir jaunimui.

Filmų programą pradėsime vokiečių literatūros klasiko Theodoro Fontanes romano motyvais sukurtu filmu „Efė Bryst“. Šią kino kūrėjų mėgstamą medžiagą režisierė Hermine Huntgeburth pateikia savitai, žvelgdama į šią istoriją iš šiandieninės perspektyvos.

„Absurdistanas“ – dar viena ypatingo žiūrovų dėmesio verta kino juosta, balansuojanti ties realybės riba ir persipinanti su fantazijomis bei vizijomis. Režisieriaus Veito Helmerio filmas yra pelnęs 14 įvairių kino apdovanojimų ir pristatytas 50 festivalių.

Dramos mėgėjus kviečiame į filmą „Žiemą prieš metus“. Interjero architektė Eliane Richter užsako paveikslą: Maksas Holanderis turi nutapyti abu jos vaikus, nors vieno iš jų, sūnaus, jau nebėra gyvųjų tarpe. Šio paveikslo tapymas pakeičia visus, tiesiogiai ar netiesiogiai su tuo susijusius.

Christiano Petzoldo filmo „Jerichovas“ veiksmas vyksta emigracijos ir bedarbystės nusiaubtame Rytų Vokietijos mieste, kur gyvena trys likimo suvesti žmonės. Tomas, Ali ir Laura saugojasi vienas kito ir slepia vienas nuo kito savo paslaptis. Jie ieško meilės, tačiau ne ką mažiau ir saugumo. Jie priklauso vienas nuo kito, tačiau tai, ko jie nori vienas iš kito, gali pasiekti tik išdavystės kaina. Režisierius Ch. Petzoldas šiemet nominuotas geriausio Vokietijos režisieriaus apdovanojimui.

Serbų karo nusikaltėlio istorija ekranizuota Hanso-Christiano Schmido filme „Šturmas“, pelniusiame žmogaus teisių organizacijos „Amnesty International“ apdovanojimą.

Aistringų kino kūrėjų iš Šiaurės Korėjos, Amerikos, Indijos ir Afrikos gyvenimą atskleis dokumentinis filmas „Ekrano karštinė“. Besąlygiškai mylėdami savo kiną kas vakarą jie rungiasi, kad galėtų savo publiką nugramzdinti į svajones. Nors jie gyvena tūkstančius kilometrų nutolę vienas nuo kito, tačiau puoselėja tą pačią svajonę.

Mažuosius kino žiūrovus turėtų sudominti nuotykių kupina mergaitės Emos istorija filme „Šalin rankas nuo Misisipės“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: