"Kauno kamerinio teatro" archyvo nuotr.

Lapkričio mėnesį  Kauno kamerinio teatro aktoriaus ir meno vadovo monospektaklis „Koba“, sukurtas pagal E.Radzinskio apsakymą (rež. S.Rubinovas) dalyvavo  dviejuose tarptautiniuose festivaliuose Lenkijoje. Ypatinga sėkmė aktorių ir jo spektaklį lydėjo Torunėje vykusiame trisdešimtajame festivalyje „Vieno aktoriaus teatrų susitikimai“ (lapkričio 20 – 22 d.) Aleksandrui Rubinovui buvo įteiktas vienas iš dviejų pagrindinių festivalio prizų, įsteigtas miesto mero  – akredituotų žurnalistų ir kritikų apdovanojimas už geriausią spektaklį  („Nagroda Kapituły Akredytowanych Dziennikarzy dla najlepszego przedstawienia“).

Aleksandras Rubinovas, lig tol nemokėjęs lenkų kalbos,  suvaidino spektaklį lenkiškai.  Aktorius pasakoja, kad toks sumanymas gimė netikėtai, kai festivalio meno vadovas Wiesław Geras pakvietė jį dalyvauti festivalyje ir pusiau juokais pasiūlė suvaidinti lenkų kalba. „Priėmiau šį iššūkį dar ir dėl to, kad mano tėvas, spektaklio režisierius Stanislovas Rubinovas,  visą gyvenimą norėjo, kad išmokčiau lenkiškai. Lenkų kalba buvo jo gimtoji kalba. “ – pasakoja Aleksandras. Tam, kad išmoktų spektaklio tekstą lenkiškai, Aleksandras paaukojo aštuonis mėnesius. Įveikti tarties problemas jam padėjo lenkų aktorius Janusz Stolarsky, perskaitęs ir įrašęs visą spektaklio tekstą. Po spektaklio lenkų žurnalistai, kalbinę Aleksandrą, labai nustebo, jog nepriekaištinga lenkų kalba suvaidinęs spektaklį aktorius šia kalba nekalba.

Spektaklį „Koba“ Aleksandras Rubinovas yra vaidinęs trimis kalbomis: lietuvių, rusų ir lenkų.

“Kauno kamerinio teatro” archyvo nuotr.

Po sėkmingo pasirodymo Torunėje, Aleksandras buvo pakviestas į dar du tarptautinius teatro festivalius Lenkijoje: į festivalį Hel mieste ir jubiliejinį 50 – ąjį Vroclavo festivalį.

Lapkričio 24 – 26 d. spektaklis „Koba“ dalyvavo  49 –ajame tarptautiniame teatro festivalyje „Wrostja 2015“ („Vieno aktoriaus teatrų susitikimai“) Vroclave, kuriame Aleksandras Rubinovas buvo apdovanotas Miesto tarybos prizu („Nagroda rady miejskiej“). Išskirtiniu šių metų festivalio akcentu tapo festivalio afišos konkursas. Festivalio rengėjai paskelbė plakato konkursą, kuriame dalyvavo dailininkai, dailės profesijų studentai.  Visų dalyvių darbai buvo eksponuojami teatre festivalio metu, o nugalėtojo darbas tapo oficialia festivalio afiša.

Išsamią informaciją apie festivalius galima rasti www.bajpomorski.art.pl  ir www.wrostja.pl

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: