Teroristė, gangsteris ar striptizo šokėja. Taip žmonės yra vertinami pagal stereotipus, ženklindami pagal rases, etnines kultūras, religijas ar seksualinę orientaciją. Tai neteisinga. Jungtinių Amerikos valstijų fotografas Joel Pars užsibrėžė tikslą pabrėžti šiuos prietarus savo naujojoje nuotraukų serijoje ,,Teisiama Amerika“.

,,Šios serijos įkvėpimas yra Amerika, kuri turi savyje daugybę labai įvairių tautybių žmonių. Ir jie kartu sukūrė Jungtines Amerikos Valstijas“, teigia fotografas, stebėjęs stereotipų vyravimą visą gyvenimą. Pavyzdžiui, kai jo brolis dvynys buvo terorizuojamas už jo ,,netikusią“ išvaizdą, arba draugai iš Indijos buvo vadinami ,,teroristais“ ir iš jų buvo tyčiojamasi.

Sukurti šią nuotraukų seriją Pars įkvėpė nukentėjusieji nuo šių netikusių stereotipų, šeima ir draugai. Negalima spręsti apie knygą pagal jos viršelį. Pasakoti istoriją yra kiekvieno fotografo darbas. Joel Pares dievina gilias istorijas nuotraukose, kurios gali pakeisti ne vieno žmogaus gyvenimą.

,,Man skauda matyti, jog visi šie dalykai vyksta, todėl nusprendžiau nufotografuoti pokyčius“, pasakoja fotografas Joel Pares. ,,Mano tikslas yra atverti tiems akis, kurie juos teisė ir leisti pamatyti, kad tai yra blogis. Jiems reikia sužinoti ką nors daugiau, kol jie pradeda žmones dėlioti į stereotipus.“

5cZ6w1U7Lx8Rnkp-KsU9_joelpares1

Šioje nuotraukų serijoje, Pares fotografavo kiekvieną modelį po du kartus. Viena nuotrauka rodo temą, kuri imituoja stereotipą, o kitoje – juos išsklaido ir parodo kaip yra iš tikrųjų. ,,Mes neturime teisės neteisingai teisti kažkieno tautybę, profesiją ar lytinį potraukį. Šių nuotraukų tikslas yra atverti akis, ir priversti galvoti prieš sprendžiant apie ką nors. Mes visi galime teisti, tačiau ne kiekvienas moka to nedaryti. Pirmoji nuotrauka yra nebūtinai ta, ką Jūs iš tikrųjų norite pamatyti, bet vistiek jos yra kategorizuojamos galvoje, nežinant tiesos. Antroji fotografija paaiškina tiesą apie asmenį, ir kaip neteisinga yra teisti.“ Ne kiekvienas juodaodis žmogus yra banditas, ar musulmonas – teroristas.

Pares šiuo metu ieško naujo įkvėpimo, kuris padės sukurti ne ką prastesnę nuotraukų seriją, negu ,,Teisiama Amerika“.

MQXQEPPor0xDsnD-j8ex_joelpares3

Pats fotografas turi nemažai patirties pozuoti prieš kameros objektyvą. Seniau jis dirbo modeliu, tačiau dabar aistringai myli darbą už kameros. Kaip teigia Joel Pars – ,,tai duoda galimybę papasakoti istoriją unikaliu būdu, taip, kad gali įkvėpti visą pasaulį“.

k25T1yXYBzuh7giN6Y8Q_joelpares5

O0cG6vWerKuLoGV2puGR_joelpares4

XjNpx0PIRJtnWvtO3Yst_joelpares10

zLnedHbqvWjhzMqhfpvW_joelpares7

j8k6uvrS3MQXa5Y-IsZl_joelpares9

11y9ZthFoXAnIOW9EtSt_joelpares8

-trxia-B66AGEXTubEku_joelpares6

Taip pat skaitykite: Dešimt įspūdingų nuotraukų, kuriose moterys paneigia mitą apie ,,vyriškus darbus“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: