© Omar Robles nuotr.

Fotografijos miesto gatvėse yra dažnai matomos meno parodose. Fotografai fiksuodami miesto akimirkas su publika dalinasi miesto grožiu. Fiksuojamii žmonės, turi savo istoriją bei kelionės tikslą, kuris nėra matomas vizualiai – auditorijai leidžiama tik spėlioti. Fotografas Omaras Roble‘s fiksuoja šokėjų portretus Honkongo gatvėse. 

Omaras domisi fotografijose pasakojama istorija. Niujorke gyvenantis fotografas pradėjo užsiimti fotografija dar būdamas studentu. Omaro dėstytojui labai patiko jo darbai, todėl pastūmėjo tuo užsiimti ir ateityje. Vėliau, Omar Roble‘s brolis dirbo žurnalistu žurnale ,,Metro San Juan“ ir pranešė Omarui, jog žurnalas ieško fotografų. Brolis susirinkęs Omaro kurtas nuotraukas nunešė į savo darbovietę, kur jį priėmė, ir jis pradėjo dirbti pirmąjį susijusi su fotografija darbą.

Pats fotografas gimė ir augo Puerto Rike, vėliau persikėlė gyventi ir dirbti į Niujorką. Šiuo metu Omaras specializuojasi fotografijose su miesto peizažu ir pozuojančiais šokėjais. Tęsiant karjerą savo pamėgtame stiliuje, Omaras fotografavo Hong Kong miesto gatvėse. Po Niujorko, Kubos, Meksiko ir Puerto Riko miestų gatvių nuotraukų, talentingas fotografas pasirinko ir Azijojos miestą sukurti nuotraukų seriją su šokėjomis. Ten fotografavo vietines balerinas, sausakimšose miesto gatvėse.

omar-robles-hong-kong-3

,,Nėra kitokio jausmo pasaulyje man, negu fotografuoti vietinius gyventojus, prekybos centrus, šaligatvius, alėjas… būtent čia, kur aš labai mėgstu būti“, teigia Omaras Roble’s. ,,Pagrindinė idėja už pozuojančių šokėjų užfiksuoti harmoningą miesto vaizdą. Vizualinė kakofonija mieste tiesiog šaukia, jai tiesiog būtinas balansas. Tai aš bandau pasiekti su skirtingų stilių šokėjų grožiu, subtilumu ir švelniomis linijomis, keičiant chaotišką miesto vaizdą.“

omar-robles-hong-kong-5

Honkongo fonas nenuvylė. Omaras Roble‘s šokėjas stengėsi fotografuoti blankiose vietose su centre esančiomis ryškiomis asmenybėmis, kurios patraukią akį. Savo šokėjus, fotografas įdėjo atgal į įprastą, kasdieninį Hong Kong vaizdą naktyje, su neoniniais ženklais ir siauromis alėjomis.

omar-robles-hong-kong-4

omar-robles-hong-kong-22

omar-robles-hong-kong-17

omar-robles-hong-kong-15

omar-robles-hong-kong-21

omar-robles-hong-kong-18

omar-robles-hong-kong-2

omar-robles-hong-kong-19

omar-robles-hong-kong-16

omar-robles-hong-kong-14

omar-robles-hong-kong-11

omar-robles-hong-kong-6

omar-robles-hong-kong-2 (1)

omar-robles-hong-kong-13

omar-robles-hong-kong-9

Taip pat skaitykite: Baleto šokėja kruopščiai sujungia rusų baleto ir architektūros grožį [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: