© Wikimedia Commons nuotr.

Po juokingo incidento 91 metų moteris buvo apklausiama Vokietijos policijos. Moteris tušinuku muziejuje išsprendė moderniojo meno kūrinį – kryžiažodį.

„Reading – work – piece“ – taip vadinasi šis 1977 m. meno kūrinys, kurio autorius Arthur Köpcke. Kūrinys atrodo lyg paprastas, neužpildytas kryžiažodis.

Pensininkė aiškino policijai, kad ji tiesiog laikėsi instrukcijų, kurios buvo nurodytos prie kryžiažodžio – (įrašykite žodžius). Matyt ji instrukcijas priėmė šiek tiek per tiesiogiai.

Pensininkė sakėsi, kad ji instrukciją priėmė lyg kvietimą užpildyti kryžiažodį. Ji taip pat pabrėžė, kad jeigu muziejus nenori, kad žmonės laikytųsi menininko instrukcijų, jie turėtų pastatyti ženklus, nurodančius, kad to daryti negalima.

Muziejaus direktorė Eva Kraus, sakė, kad padaryta žala nėra labai didelė ir ją ganėtinai lengva sutvarkyti. Meno kūrinio pataisymas, turėtų kainuoti vos kelius šimtus eurų, sakė ji.„Mes suprantame, kad pastaroji nenorėjo nieko blogo“.  Nepaisant to, jiems vis tiek teko registruoti nusikaltimą, dėl draudiminių priežasčių, tad teko kreiptis į policiją.

Privatus kolekcionierius, kuris pristatė šį meno kūrinį muziejuje, priėmė šį incidentą lyg gerą anekdotą.

Eva Kraus sakė: „Mums būtina senolei pranešti, kad kolekcijos savininkas incidentą priėmė su juoku, kad senolė nesinervintų ir šiandien ramiai miegotų.“

Muziejus pasižadėjo, kad ateityje aiškiai nurodys, kad meno kūriniai negali būti liečiami, pildomi ar kitaip niokojami.

Taip pat skaitykite: Ekstravagantiškas menininkas, kuris nebijo būti nesuprastas (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: