Dokumentinio filmo kadras

Šiandien dienos šviesą išvydo Švedijoje gyvenančią lietuvę menininkę Viliją Vitkutę pristatantis dokumentinis filmas. Trumpas režisieriaus Simon Bo Silverdahl kurtas filmas anglų kalba pasakoja apie ne tik  Lietuvoje, bet ir pasaulyje žinomą menininkę, pelniusią pripažinimą ir kultūrines premijas aktyviai rengiant parodas įvairiose šalyse, kuriant filmus Islandijoje ir muzikinius klipus Švedijoje (vienas iš jos kurtų klipų “Some Kind of Hell” laimėjo Metų muzikinio klipo apdovanojimą Dalecarlia muzikiniuose apdovanojimuose).

Vilija Vitkutė Švedijoje gyvena ir kuria nuo 2010 metų. Kūrėja užsiima vizualiaisiais menais, ji pelnė įvairias kultūrines premijas aktyviai rengdama parodas įvairiose šalyse, kurdama filmus Islandijoje ir muzikinius klipus Švedijoje.

Vilija Vitkute 2

Dokumentinis filmas apie Viliją Vitkutę pateikia esmines jos gyvenimo detales. Mergina filme pristato save, kaip “laisvą vaiką”, gimusį Lietuvai atkovojus nepriklausomybę. Vilija užaugo kartu su muzika ir menu, nuo pat mažų dienų ji lankė muzikos mokyklą ir ten praleido net 18 savo gyvenimo metų.

Vilija Vitkute 5

Dokumentinis filmas įvardina vieną iš skaudžiausių jaunos menininkės gyvenimo etapų susijusių au sveikatos problemomis. Vilija daug laiko praleisdavo ligoninėse, tačiau savo mamos dėka išvydo tikrąją pasaulio pusę ir pajuto ryšį su gamta. Būdama vos 6 metų, Vilija kiekvieną dieną praleisdavo gamtoje ir nueidavo net  25 kilometrus. Prisilietimas prie gamtos Vilijai suteikdavo viltį, nes ji jausdavosi arčiau Dievo, kuris suteikdavo jai stiprybę kovoti. Vilija pristato save, kaip menininkę, kuri visada kovoja neketindama pasiduoti.

Vilija Vitkute 4

Filmas įamžina merginos troškimą gyventi ir džiaugtis mus supančiu gamtos pasauliu, nes vienintelė vieta, kurioje mes galime jaustis tikri, ramūs, visiškai nauji žmonės ir nuo nieko nepriklausomi yra gamta. Tik gamta mums suteikia saugų prieglobstį, kuriame mes galime išmokti tiek daug.

Dokumentiniame filme Vilija Vitkutė, pristatydama tapybą ant kūno tikina, kad tai yra kūryba, kuri gali judėti, dainuoti ir šokti. Tai vienintelė kūrybos forma, kuri savyje turi tiek daug energijos.

Taip pat skaitykite: Vilija Vitkutė ir Adam Johansson – dėl ko mes bėgame?

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: