Klaipėdos jaunimo teatro nuotr.

2017 m. rugsėjo 27 d. 18 val. Nacionaliniame Kauno dramos teatre žiūrovai galės pamatyti režisieriaus Valentino Masalskio monospektaklį pagl Patrick Süskind pjesę „Kontrabosas“.

Vieno veiksmo pjesė „Kontrabosas“ – tai paralelė į mūsų pačių kasdienybę. Dabartinė garbėtroškų ir narcizų visuomenė kasdien mokosi tą pačią pamoką kaip ir P. Süskind dramos herojus – pervertinus savo galimybes, lieka protestuoti prieš tavo talento nepastebėjusi pasaulį ir jo nekęsti. Arba galų gale suvokti, kad esi tik vienas didelio orkestro instrumenas, greičiausiai net ne kontrabosas, o barškutis.

Naujasis Klaipėdos jaunimo teatro spektaklis – tai tragikomiškas savimi, muzika ir pasauliu nusivylusio kontrabosisto monologas. Jame žiūrovui atskleidžiama mažo žmogaus drama – kaip susitaikyti su tuo, kad niekada neatliksi solo partijos, kad niekada nestovėsi pirmoje eilėje, kad savo paties gyvenime esi tik antraeilis veikėjas.

Pagrindinį kontrabosisto vaidmenį spektaklyje atlika vienas ryškiausių Klaipėdos jaunimo teatrp aktorių – Donatas Želvys.

thumbnail_N3S_7263

Valentinas Masalskis / Klaipėdos jaunimo teatro nuotr.

„Neturėdamas vaidybos partnerio, scenoje patyriau milžinišką skirtumą, daug visko reikėjo mokytis iš naujo. Visgi, įdomiausia šiame darbe tai, kad jo metu įvyko mano tiek aktorinis, tiek dvasinis apsivalymas. Kartu su režisieriumi sprendėme daugybę problemų, kurios svarbios ir man, ir mano personažui. Būtent šį bendravimą ir apsivalymą laikau svarbiausiu atradimu“, – mintimis dalinasi pagrindinio „Kontraboso“ vaidmens kūrėjas D. Želvys.

Bilietus platina Tiketa.lt: http://www.tiketa.lt/LT/kjt_premjera__kontrabosas_15156

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: