Youtube vaizdo įrašo kadras

Rusijos menininkas ir politinis veikėjas Piotras Pavlenskis padegė Rusijos vidaus saugumo komiteto FSB būstinę. Aktyvistas buvo nufotografuotas liepsnų fone laikantis benzino kanistrą.

Pavlenskis taip pat spėjo publikuoti ir vaizdo įrašą, kuriame jis taria žodžius: “FSB naudoja nepertraukiamą smurto banga ir kontroliuoja visus 146 milijonus šalies gyventojus. Baimė veda žmogų į nemąstymo būvį”.

Kaltinamajam pateikti kaltinimai vandalizmu. Kaip praneša Rusijos spauda, Pavlenskiui numatoma trijų metų laisvės atėmimo bausmė.

Per paskutiniuosius tris metus Piotras Pavlenskis tapo vienu iš labiausiai aptarinėjamų menininkų Rusijos meno erdvėje – dėl jo skandalingų politinių meninių pasirodymų. Tačiau Rusijos valdžiai šie pasirodymai kelia galvos skausmą, nes Piotras Pavlenskas savo neretai žiauriais ir skausmingais pasirodymais bando atkreipti dėmesį į Rusijos problemas – policijos brutalumą, valdžios susvetimėjimą bei draudimą menininkams savo pasirodymais kalbėti tiesą apie opiausias problemas šalies viduje.

Taip pat skaitykite: Piotras Pavlenskis – radikalaus meno kova prieš politinį abejingumą (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: