© Treti Pivni nuotr.

Fotografija yra vienas iš geriausių būdų išsaugoti ir puoselėti tradicijas, todėl fotografas Treti Pivni sukūrė nuostabią  seriją portretų, kurie pristato moteris ir vaikus, dėvinčius tradicinius ukrainiečių galvos apdangalus – karūnas.

Idėja tokiems portretams kilo, norint išreikšti pagarbą tėvynei bei parodyti kultūros bruožus: taiką, švelnumą, požiūrį į pasaulį.

Šias nuostabias gėlių karūnas tradiciškai devėdavo jaunos, nevedusios moterys, taip įrodydavo moterų “skaistumą” ir, tai buvo ženklas, kad galima imti moterį į žmonas. Anksčiau buvo manoma, kad karūna apsaugo nekaltas merginas nuo blogos akies ir blogų žmonių.

Po 2014 m. Ukrainiečių Revoliucijos šie galvos apdangalai yra dėvimi kasdieniniame gyvenime, nes norima simboliais paremti  nacionalinį pasididžiavimą.

Šiom fotografijoms sukurti buvo surinkta komanda stilistų bei makiažo menininkų, todėl darbas buvo atliekamas labai kruopščiai, siekiant pabrėžti unikalų grožį.

Fotografijų modelis Nadia Shapoval Mados žurnalui pabrėžė, kad grįžimas į temas, kuriuose vyrauja grožis, gėlės, ragina paveikti karus, kurie šiuo metu nuolatos vyksta pasaulyje. Taip pat modelis tikino, kad pasauliui yra reikalingas švelnumas.

Šios nuostabaus grožio karūnos pristato tradicines, bet kartu ir kitokias Ukrainiečių vertybes.

UkrainianHeaddress2

UkrainianHeaddress3

UkrainianHeaddress4

UkrainianHeaddress6

UkrainianHeaddress7

UkrainianHeaddress8

UkrainianHeaddress9

UkrainianHeaddress11

UkrainianHeaddress12

UkrainianHeaddress13

UkrainianHeaddress15

UkrainianHeaddress16

UkrainianHeaddress17

UkrainianHeaddress18

© Treti Pivni  nuotr.

Taip pat skaitykite: Meno kūriniai virto išskirtinio grožio suknelėmis

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: