Vaida Genytė/ organizatorių archyvo nuotr.

Kitą mėnesį kelionę per Lietuvą pradėsiančioje naujoje komedijoje „Holivudas“ pasirodysianti dainininkė bei aktorė Vaida Genytė neslepia – kiekvienas vaidmuo teatro scenoje jai yra ir iššūkis, ir malonumas, ir bemiegė naktis.

„Gilinuosi į personažą, kurį turėsiu vaidinti. Dažnai per naktį apie jį galvoju. Svarstau, kodėl viskas turi būti taip, o ne kitaip. Kodėl būtent tokio charakterio asmenį turėsiu įkūnyti. Tuomet diskutuoju su režisieriumi. Ir… prisijaukinu vaidmenį“, – pasakojo V. Genytė.

Holivudo gražuole, aktore Euforija Portman per spektaklius kaskart tapsianti pašnekovė neslepia – parodijos žanrui galimame priskirti režisieriaus Ričardo Vitkaičio darbe ji atpažįsta ne tik kitus, bet ir save. V. Genytės teigimu, nors „Holivudas“ – be perstojo juoktis priverčiantis spektaklis, kai kurios išryškintos žmonių savybės iš tiesų sukelia sveiką savikritiką.

Euforija, anot V. Genytės, gražiausia visų laikų Holivudo moteris. Nors ir labai graži, bet nemažiau ir sukta: ne veltui Holivude E.Portman vadinama „klastingąja kobra“.

„Vadinasi, vaidinsiu save!“, – juoku netvėrė dainininkė.

Intensyvios repeticijos ir pasirengimas premjerai vyksta Kaune, todėl sostinėje gyvenanti V. Genytė vis dažniau vieši antrame pagal dydį Lietuvos mieste. Į laikinąją sostinę ji atvyksta ne tik dėl „Holivudo“, bet ir dėl kitų spektaklių, kuriuose įkūnija tiek šmaikščius, tiek itin rimtus personažus.

„Dabar Kaunas yra antrasis mano Vilnius“, – patikino dainininkė, pridurianti, jog vis dažniau į sceną jai tenka lipti ne publiką džiuginti muzika, o vaidinti.

V.Genytė tvirtino, jog jos vaikystės svajonė tapti teatro dalimi išsipildė prieš septynerius metus, kuomet jai buvo patikėta rolė miuzikle „Paryžiaus katedra“. Vėliau V. Genytė scenoje buvo ir princese, Morta, Dulsinėja, poniška ministro žmona.

Kaip ypatingą įvykį ji prisimena spektaklį Nacionaliniame dramos teatre. Miuzikle „Žmogus iš Lamanšo“ V. Genytė pajuto išskirtinę pagarbą aktoriui.

„Kokie persirengimo, grimo kambariai! Koks dėmesys aktoriui! Aš iki šiol sapnuoju pasiruošimą  spektakliui, repeticijas, išėjimą į sceną“, – atviravo pašnekovė.

V.Genytė sako, jog visi vaidmenys jai – svajonių. Ji nesutiktų tapti spektaklio ar miuziklo dalimi tik tuomet, jei būtų peržengtos etikos, padorumo, moralės ribos.

„Kraštutinumai – ne man. Nors… Ryžčiausi daug kam. Reikėtų pirma perskaityti scenarijų ir tik tuomet priimti sprendimą“, – su šypsena kalbėjo pašnekovė.

Jos teigimu, „Holivudas“ kūrybinė komanda – įdomi ir šarminga. Anksčiau vienoje scenoje V. Genytei teko būti tik su Sandra Daukšaite – Petrulėne. Andrius Žiurauskas, Ramūnas Šimukauskas, Ugnė Žirgulė, Neringa Nekrašiūtė, Ričardas Vitkaitis – jai yra nauji kolegos.

Spektaklis „Holivudas” pasakoja apie iki šiol gimtająme krašte didesnio dėmesio stokojusį režisierių Oskarą, kuris sulaukia netikėto pasiūlymo statyti įspūdingo biuždeto specialiaisiais efektais persisunkusį filmą apie tarpgalaktinius transformerių karus. Oskaras nieko nelaukęs čiumpa žmoną Mariją ir išvyksta į išsvajotą, išsapnuotą Holivudą – miestą, kur visos sutartys pasirašomos tik auksiniais parkeriais, o vilų baseinai tokie dideli, kad juose tenka plaukioti jachtomis. Nenuostabu, kad svajonių miestas Oskarui, kuris iki šiol su žmona Marija gyveno blokiniame name, nedideliame dviejų kambarių bute, apsuka galvą, – juk ten vyksta nuolatiniai vakarėliai, gerbėjai ant rankų nešioja, o pinigus prodiuseriai atgabena sukvežimiais. Negana to, Holivudo intrigų nežinantis Oskaras tuojau pat suviliojamas vietinės gražuolės aktorės.

„Repeticijos intensyvios, bet suteikiančios daug gerų emocijų. Net nesitikėjau, kad „Holivude“ bus taip malonu vaidinti. Kartais pagalvoju, ar krūvis, kuris tenka pastaraisiais mėnesiais, man yra pakeliamas. Bet… jei būčiau atsisakiusi vaidmens, pykčiau ant savęs!“, – sakė V. Genytė.

Ji sakė dažnokai pagalvojanti apie atostogas, kuomet nereikia niekuo rūpintis, nieko prisiminti, planuoti, skubėti.

„Bet, tiesą pasakius, ilsėtis aš net ir nemoku!“, – juokdamasi sakė V. Genytė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: