Kai kurie žmonės mano, kad kiekvienas iš mūsų turi dvynį ir galbūt tai tiesa – jei reikia įrodymų, apsilankykite meno ar istorijos muziejuje. Žmonės visame pasaulyje žymių institucijų kolekcijų paveiksluose randa savo meniškuosius antrininkus ir su jais fotografuojasi. Dažnai šie panašumai yra mįslingi – tarsi tie žmonės patys būtų pozavę dailininkui ar skulptoriui.

Muziejų antrininkai egzistuoja šimtmečius ir dažniausiai aptinkami Renesanso paveiksluose ir poparto kūriniuose, tačiau Kvebeke esančiame Civilizacijos muziejuje (pranc. Musée de la civilisation) atsigręžiama į dar senesnius laikus. Muziejaus projekte „Mano 2000 metų amžiaus antrininkas“ (angl. My 2000-Year-Old Double) žmonių portretai bus susieti su atitinkama senovės graikų ir romėnų ar egiptiečių skulptūra. Naudojant veido atpažinimo programinę įrangą bus susieta 60 meno kūrinių-dvynių rinkinių. Rezultatai bus parodyti šių metų spalio mėnesį.

Tuo tarpu galite pasižiūrėti, kas jau atrado savo antrininkus. Ir kai kitą kartą lankysitės muziejuose, paveiksluose atidžiai dairykitės į save panašių asmenų.

22

23Šie žmonės tiesiog apžiūrinėjo meno kūrinius ir atrado savo muziejaus antrininką.

24

25

26

27

Jūsų dvynys gali būti bet kur – netgi Renesanso paveiksle.

28

29

30

31

32
33

34

37

38

39

40

41

42
Kai kitą kartą lankysitės muziejuje, atidžiai dairykitės savo dvynio.

Taip pat skaitykite: Fotografas slaptai fiksuoja muziejaus lankytojus, atsitiktinai derančius su meno kūriniais [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: