Organizatorių archyvo nuotr.

Lietuvos policijos mokykloje (toliau – LPM) šiandien prasidėjo kompleksiniai mokymai, kurių metu būsimieji policijos pareigūnai mokomi policijos pareigūnų taktikos veiksmų reaguojant ir sprendžiant konfliktines situacijas buityje.

Anot dėstytojų, šių mokymų tikslas yra išmokyti kursantus tinkamai reaguoti į konfliktines situacijas buityje, taikyti adekvačias poveikio priemones, bendrauti su įvairių tipų asmenimis, stiprinti kursantų bendravimo, įtikinimo ir prievartos priemonių panaudojimo įgūdžius konfliktinėse bei smurto artimoje aplinkoje situacijose.

„Policijos patrulis gavęs pranešimą iš operatyvaus valdymo padalinio pareigūno, jog teks vyksta buitinis konfliktas turi būti pasiruošęs viskam. Mūsų kaip dėstytojų tikslas paaiškinti ir išmokyti kursantus, jog būtina užmegzti kontaktą su asmeniu, adekvačiai reaguoti į asmens emocinę būseną, aktyviai klausytis asmens. Be to, kursantai turi gebėti įvertinti agresyvaus asmens elgesio riziką, naudoti bendravimo įgūdžius, o jeigu reikia – suteikti asmenims socialinę pagalbą“, – aiškino LPM Profesinės taktikos skyriaus vyriausiasis specialistas Vilius Motiejaitis.

Mokymų metu buvo modeliuojamos situacijos, kuomet buvo smurtaujama artimoje aplinkoje, triukšmaujama, girtaujama.
Kursantai mokymų metu teigė, kad visos situacijos buvo sudėtingos, tačiau puikiai supranta, kad realiame gyvenime ir darbe nebus lengva, netgi sunkiau.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: