© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Uždaromai ir nebeveikiančiai Ignalinos atominei elektrinei (IAE) teisme nepavyko sumažinti vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainos.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) sausio 8 dieną atmetė įmonės skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo balandžio 12 dienos sprendimą.

“Pareiškėjas nurodo, kad kainų apskaičiavimui buvo naudotas metodikoje nenumatytas “sutartinių kainų” skaičiavimo metodas, tačiau bylos įrodymai patvirtina, kad ginčo atveju buvo panaudotas “sutartinis metodas”, kuris buvo naudojamas kaip sąnaudų apskaičiavimo ir jų paskirstymo būdas, bet ne kaip kainos nustatymo metodas”, – rašoma LVAT nutartyje.

Kainų komisija 2012 metais leido “Visagino energijai” jėgainei tiekiamą vandenį ir nuotekas apmokestinti keturis kartus brangiau. IAE prašė panaikinti šį sprendimą.

Anot IAE, Kainų komisija sprendimą motyvavo tuo, kad dėl “Visagino energijos” patiriamų nuostolių atsakinga elektrinė, kuri gerokai sumažino perkamų paslaugų apimtis. Visagino miesto tinklai buvo sukurti taip, kad užtikrintų atominės elektrinės veiklą.

IAE teismą tikino, kad negeneruoja pajamų, gauna išorinį finansavimą, ir patvirtinus didesnius tarifus, bus “neprotingai” padidintos įmonės išlaidos.

Nauji tarifai siekia 11,5 lito už kubą vandens ir 14,2 lito už kubą nuotekų. Iki tol jie buvo atitinkamai 1,7 lito ir 3 litai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: