Kaunas.lt archyvo nuotr.

Švietimo inovacijų parodos „Moderni mokykla 2016“ atidaryme dalyvavęs Kauno mero patarėjas prof. Dainius Pavalkis iškėlė klausimą – ar šiandieniniame modernių technologijų amžiuje yra prasmės moksleivius versti mintinai mokytis tai, ką jie nesunkiai gali surasti internete?

„Gaunu begales laiškų su mokinių ir tėvų nusiskundimais, kuomet mokiniams liepiama per prievartą iškalti geografijos pavadinimus ar istorijos datas. Tai, ką dabar pasinaudojus interneto galimybėmis galima sužinoti vos per kelias sekundes. Kalbėdami apie modernią mokyklą, jos aprūpinimą, mokytojų ir mokinių gerovę, mes turime kalbėti ir apie tai, ką mes norime jauniems žmonėms suteikti. Galbūt per pamokas reikėtų leisti naudotis mobiliais telefonais? Žinoma, tai yra diskusijų objektas, ką ir kaip turime duoti mokiniams kitaip, kad jie prisitaikytų prie modernios ir globalios visuomenės ir nuolat kintančių gyvenimo sąlygų“, – sakė prof. D. Pavalkis.

„Tie kas pasirinko pedagogo profesiją, turi suprasti, kad čia pastovumo ir ramybės nebus. Viskas tobulėja šviesos greičiu, todėl švietimas negali sugrįžti į XX amžių. Mes turime būti pasirengę nuolat susidurti su iššūkiais, ieškoti ir išdrįsti judėti į priekį“ , – sakė Ugdymo plėtotės centro direktorius Giedrius Vaidelis.

Garliavoje atidarytoje pirmojoje regioninėje švietimo inovacijų parodoje „Moderni mokykla 2016“ surengta daugiau nei 70 įvairių renginių, seminarų, diskusijų ir praktinių užsiėmimų.

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: