© Wikimedia Commons nuotr.

Kėdainių gyventojai kviečiami Kalėdoms pasikviesti pasisvečiuoti vaikų namų globotinius – keletas kėdainiškių į kvietimą atsiliepė.

“Yra nemažai žmonių atsiliepusių. Dar tvarkosi dokumentus, kiti dar tik domėjosi, atvažiuoti žada pas mus – turbūt kokie septyni ar aštuoni kreipėsi”, – BNS sakė Kėdainių rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Vilima Jucevičiūtė.

Lapkritį paskelbtame savivaldybės pranešime nurodoma, jog vaikų globos namuose “Saulutė” šiuo metu gyvena 59 tėvų globos netekę vaikai. Nemaža dalis jų globos namuose praleis ir artėjančias žiemos šventes. Todėl gyventojai kviečiami čia gyvenančius vaikus į svečius pasikviesti nors trumpam – švenčių laikotarpiui.

Pasak V.Jucevičiūtės, priimti pasisvečiuoti vaikus kėdainiškiai kviečiami prieš visas didžiąsias metų šventes, kai kurie kasmet pasikviečia tuos pačius vaikus, o keli pasisvečiavimai yra pasibaigę ir įvaikinimu.

“Kviečiame žmones su slapta mintim, kad susidraugaus su tuo vaiku ir jis dažniau galės ateiti į svečius, bus tokia kaip atraminė šeima vaikui, o gal ir pasiims kas nors – taip yra buvę jau. Tokių atvejų jau turėjome: susidraugavo ir paskui pasiėmė į savo šeimą visam laikui”, – pasakojo V.Jucevičiūtė.

Tačiau, jos teigimu, globos namų auklėtojos paruošia vaikus, kad šie suprastų, jog vyksta tik pasisvečiuoti ir nedėtų per didelių vilčių į šį apsilankymą.

Norintys pasiimti pagloboti vaiką, turi pateikti Vaiko teisių apsaugos skyriui savo asmens tapatybės dokumentą bei pasitikrinti sveikatą. Skyriaus darbuotojos patikrina sąlygas, kuriomis gyventų vaikas, išsiaiškina, ar asmuo nebuvo teistas, pasidomi šeima. Vaiką pasikviesti norinčiam asmeniui reikia tik gauti pažymą apie sveikatą, tai užtrunka apie savaitę. Į svečius šventėms vyksta tiek visai maži, tiek vyresni vaikų namų globotiniai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: