Projekto autorių nuotr./Lietuvos architektų ekologiško pėsčiųjų tilto projektas

Lietuvių architektų komanda dar kartą įrodė, kad mažos šalies specialistai turi ne ką mažiau ambicingų idėjų, nei didžiosios šalys. Konkurse pristatę ekologiško tilto statybos projektą Pietų Korėjos sostinei Seului, lietuviai laimėjo galimybę įgyvendinti savo idėją, kurios vertė sieks daugiau nei 9 milijonus eurų.

Seule pradėjus vykdyti „žaliojo žiedo“ programą , kurios siekis miestą paversti artimu ne tik žmogui, bet ir gamtai, vykdoma vis daugiau ambicingų, naujų architektūrinių projektų. Inovatyvius projektus Seule įgyvendina ne viena tarptautinio pripažinimo sulaukusi architektų kompanija, prie kurių prisidės ir pietinėje Seulo dalyje esančio tilto Yangjaegogae statybos konkursą laimėjusi, Vilniečių architektų komanda.

Tiesa, ši komanda, pasivadinusi KILD, nėra visiškai Lietuviška, vienas iš architektų – Ivane Ksnelašvilis, gyvena ir dirba Vilniuje, o jo kilmė gruziniška, todėl, turbūt, ji labiau tarptautinė, nei tik Lietuviška.

kild-architektai-ivane-ksnelashvili-petras-isora-ona-lozuraityte-bei-dominykas-daunys-594e43a6480d9

KILD nuotr./KILD architektai Ivane Ksnelašvilis, Petras Išora, Ona Lozuraitytė ir Dominykas Daunys

Tačiau, kaip sakoma: „Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi“. Svarbiausia šiuo metu, konkurso pergalė, kuria džiaugiasi visi komandos nariai – Petras Išora, Ona Lozuraitytė, Dominykas Daunys, bei jau minėtas Ivane Ksnelašvilis.

lietuvos-architektu-ekologisko-pesciuju-tilto-projektas-594e42d07a72c

Projekto autorių nuotr./Lietuvos architektų ekologiško pėsčiųjų tilto projektas

Viešai skelbiamais duomenimis, mūsų architektams numatyta 360 tūkst. svarų (apie 411 tūks. eurų) vertės sutartis. Vilniečiai, Seulo tilto konkurso komisijos simpatijas pelnė pristatydami visiškai neįprastą, Pietų Korėjos gamtos įkvėptą pėsčiųjų tiltą, kuris, iš pirmo žvilgsnio, atrodo lyg natūraliai susiformąvęs takas virš greitkelio, moderniai „įrėmintas“ šiuolaikinių tilto konstrukcijų.

lietuvos-architektu-ekologisko-pesciuju-tilto-projektas-594e42d271e0e

Projekto autorių nuotr./Lietuvos architektų ekologiško pėsčiųjų tilto projektas

60 metrų ilgio ekologiškas tiltas drieksis virš 11 juostų greitkelio ir sujungs abipus jo esančius kalnų masyvus. Projekte numatoma, kad tiltas bus sudarytas iš dviejų dalių: horizontalioji – skirta vaikščioti pėstiesiems, ir imituojanti kalno reljefą dalis, gausiai apželdinta vietine augmenija – skirta saugiam gyvūnų keliavimui per greitkelį.

Taip pat skaitykite: 91 metų vyras praleido 56 metus statydamas katedrą [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: