© Organizatorių nuotr. / KaunoZinios.lt

30 moksleivių Vilniuje ir Kaune dalyvavo Verslo savaitės projekte „Patirk“, kurio metu tapo pilnateisiais studentais ISM Vadybos ir ekonomikos universitete. Moksleiviai kartu su studentais dalyvavo paskaitose, atliko užduotis, buvo apgyvendinti studentų namuose – visa tai jiems leido patirti studentiško gyvenimo ritmą.

„Šiuo antrus metus organizuojamu projektu siekiama glaudesnio universiteto ir vidurinių mokyklų bendradarbiavimo, kad absolventai gautų daugiau informacijos ir galėtų kryptingiau rinktis studijas“, – sakė ISM studijų prodekanė Jolita Butkienė.

Moksleiviai dalyvavo debatuose, komandos formavimo seminaruose, paskaitose (jas vedė ir kompanijos „Apple“ atstovai), „15min.“ redakcijoje stebėjo, kaip gimsta laikraštis, rungėsi orientacinėse verslumo varžybose, atliko kitas kūrybines užduotis. Vakarais kartu su studentais leido laisvalaikį. Moksleiviai atvyko iš Vilniaus, Kauno, Alytaus, Švenčionėlių, Kaišiadorių, Vilkaviškio, Utenos, Lentvario, Tytuvėnų bei Sedos. Projekto pabaigoje moksleiviai sukūrė trumpo metražo vaizdo įrašus, kuriuose atsispindi universiteto akademinis ir studentiškas gyvenimas.

„Verslumo savaitės renginyje pirmiausia pasitikrinome savo žinias ir patirtį, sukauptą mokykloje. Džiaugiuosi, kad nemažai dalykų, kurie pravers ateityje, jau išmokome. Tačiau, skirtingai nei mokykloje, šio renginio metu labiau analizavome save, vystėme bendravimo gebėjimus, kūrybingumą. Būtent šių dalykų mokymo trūksta vidurinėse mokyklose,“ – mano KTU gimnazijos abiturientas Mindaugas Vaznonis.

Šis renginys yra vienas Tarptautinės verslumo savaitės Lietuvoje projektų, skirtų jaunimo kūrybingumo ir verslumo skatinimui. Moksleiviams taip pat organizuojami verslumo paskaitų ciklai „Kodas: Verslas žaliems“ Vilniuje ir „Viskas prasideda nuo idėjos“ Kaune.

Į Tarptautinės verslumo savaitės veiklas įsitraukė jau 193 Lietuvos mokyklos. Šių veiklų iniciatorė mokyklose yra Verslumo savaitės partnerė viešosios įstaigos „Drąsinkime ateitį“. Aktyviausiai verslumo savaitės veiklose dalyvauja Kauno apskrities mokyklos, taip pat ypač aktyvios Vilniaus bei Šiaulių apskričių mokyklos. Beveik visose mokyklose vyksta susitikimai su sėkmingais verslininkais, stalo žaidimų „Rinka“, „Monopilis“ turnyrai. Sėkmės susilaukė  teminės klasės valandėlės-diskusijos, „Blusų turgaus“ idėja ir „Naujadaikčių“ konkursas. „Tarptautinės verslumo savaitės mokyklose sėkmė – mokytojų ir moksleivių rankose. Nepaisant to, kad bendrojo ugdymo programų prioritetuose įtvirtintam verslumo ugdymui iki šios dienos nėra sukurta nei programų, nei priemonių, kūrybingų mokytojų ir aktyvių moksleivių dėka ši tarptautinė iniciatyva ne tik atrado vietą mokyklos gyvenime, bet ir po truputį įsitvirtina kaip vienas iš verslumo ugdymo įrankių“, – teigė „Drąsinkime ateitį“ direktorius Edmondas Babenskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: