© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vyriausybėje iš esmės sutarta dėl pataisų, kad kai kuriais atvejais santuokas galėtų nutraukti notaras.

Šios pataisos Vyriausybėje svarstomos po to, kai Seimas jas grąžino tobulinti.

“Yra dvi naujovės lyginant su ankstesniu variantu, kuris buvo teikiamas Seimui ir kurį Seimas grąžino tobulinti. Viena – kad ši tvarka neliestų asmenų, auginančių nepilnamečius vaikus. Antras niuansas – abiem sutuoktiniams sutikus notaras iki šešių mėnesių galėtų pasiūlyti susitaikymo terminą – ankstesniame variante šito nebuvo”, – BNS sakė Teisingumo ministerijos Visuomenės informavimo skyriaus patarėjas Audris Kutrevičius.

Anot jo, atnaujintam projektui pirmadienio Vyriausybės pasitarime iš principo buvo pritarta.

“Yra neesminės Vyriausybės teisininkų pastabėlės, bus dar diskutuojama, ar į jas atsižvelgti, bet pats principas po Vyriausybės pasitarimo nesikeičia – pritarta šiam projektui ir bus teikiama Vyriausybės posėdžiui”, – sakė A.Kutrevičius.

Dabar nutraukti santuoką gali tik teismas.

Notarams norima perduoti ir daugiau funkcijų, kurias šiuo metu atlieka teismai, pavyzdžiui, būtų leidžiama be teismo spręsti tėvystės pripažinimo klausimus, kai tarp suinteresuotų šalių nėra ginčo.

Pataisomis siekiama sumažinti teismų darbo krūvį.

Seimas pataisas dėl didesnių notarų įgaliojimų rudenį grąžino Vyriausybei tobulinti. Tuomet pataisas rengusios Teisingumo ministerijos vadovui socialdemokratui Juozui Bernatoniui kai kurie parlamentarai pažėrė kaltinimų dėl veikimo prieš šeimą ir santuokos instituto žeminimo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: