Donatas Motiejūnas / Kaunas.lt archyvo nuotr.

„Kiekvienas miestas yra savaip gražus. Hiustone labai pasiilgstu tokių vietų kaip Laisvės alėja. Kaunas visada bus mano miestas“, – sako Donatas Motiejūnas. Pokalbis su vienu garsiausių Lietuvos krepšininkų – apie gimtąjį miestą, talentų stovyklą ir Kauno išskirtinumus.

Didžiąją laiko dalį praleidžiate Jungtinėse Amerikos valstijose. Ar Kaunas tebėra jūsų namai?

Kaune yra mano šeima ir draugai. Čia augau ir užaugau, praleidau aštuoniolika metų čia, tai visgi daugiau negu Amerikoje. Kaunas yra mano namai, visada malonu čia sugrįžti. Yra dar didesnis stimulas grįžti, kai vyksta krepšinio talentų stovykla.

Jūsų vaikystė prabėgo Kaune. Kokie ryškiausi prisiminimai iš šio laikotarpio?

Daug jų buvo. Sporto mokykla, patys pirmi didžiausi žingsniai vyko Kauno „Sabonio krepšinio centre“, ant parketo, ant kurio dabar sėdime. Čia treniravausi su „Žalgirio“ dubleriais, čia tie pirmi žingsniai ir vyko.

Jau ketvirtus metus į stovyklą suburiate talentingiausius jaunuolius. Kaip kilo ši idėja?

Idėja kilo paprastai. Žiūrint į aplinkinius NBA žaidėjus, kokiais tikslais jie daro stovyklas ir kad padarę stovyklą jie surenka 200 ar 300 vaikų ir iš jų ima mokestį, tai paprasčiausiai iš to yra daromas verslas. Teko domėtis tomis stovyklomis ir aš visada turėjau tokią idėja, nes pats neturėjau tokios galimybės tokiose stovyklose treniruotis. Norėjau kažką duoti vaikam, ko aš pats neturėjau.

Jums tenka daug keliauti. Jeigu lygintume Kauną su kitų Pasaulio ar Europos valstybių miestais, kuo Kaunas išsiskiria?

(Juokiasi – red. past.)… Mes visi čia gyvenam krepšiniu. Visiems tai sakau, mes esam treti Pasaulyje. Kokie mes talentingi esam kaip tauta. Kaunas nuo Hiustono labai skiriasi. Kiekvienas miestas yra savaip gražus. Hiustone labai pasiilgstu tokių vietų kaip Laisvės alėja. Kaunas visada bus mano miestas, kur gimiau ir užaugau. Didžiuojuosi galėdamas būti šios krepšinio istorijos dalimi.

Ko palinkėtum kauniečiams ir Kauno miestui?

Suktas klausimas (Juokiasi – red. past.). Palinkėčiau ir toliau būti tokiais sirgaliais, kokiais jie yra. Pasakojau savo draugams iš Amerikos, kad kai žaidžia Kauno „Žalgiris“, arenoje per Eurolygos rungtynes susirinka pilna salė žmonių. Jie stebėjosi, kad toks mažas miestas, o arena užsipildo ir ateina tiek daug žmonių. Kaunas yra vienas didžiausių krepšinio miestų Europoje. Džiugu žiūrėti, kai žaidžia „Žalgiris“, kad tie daug žmonių palaiko ir supranta mūsų istoriją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: