© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Praėjusią savaitę Kanuose (Prancūzija) vykusios nekilnojamo turto ir investicijų parodos MIPIM 2014 metu Kauno miesto savivaldybės atstovai užmezgė ryšius su vienos didžiausių Belgijos kompanijų „Ghelamco” vadovais. Jie rimtai susidomėjo galimybėmis investuoti į 35 ha ploto teritoriją Fredoje, iš kurios ruošiamasi iškelti Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo postą.

Belgijos kapitalo nekilnojamo turto ir investicijų kompanija „Ghelamco” šiuo metu vykdo didžiulius projektus Lenkijoje, Belgijoje, Rusijoje ir kitose šalyse. Šios kompanijos Gente (Belgija) pastatytas futbolo stadionas „Ghelamco Arena” pernai buvo pripažintas geriausiu 2013 m. stadionu, o šįmet pelnė apdovanojimą už vidaus interjerą.

Didelis pasiekimas

„Šiuo metu vykdome didelius projektus Lenkijoje, bet dairomės ir į kaimynines šalis rytų Europoje. Mūsų kompanijos veikla labai plati – užsiimamame automobilių stovėjimo aikštelių, pramogų ir teminių parkų, viešbučių, pramonės objektų, prekybos centrų, biurų kompleksų, gyvenamųjų kvartalų ir logistikos bei sandėliavimo objektų vystymu”, – teigė kompanijos „Ghelamco” vykdantysis direktorius centrinei ir rytų Europai Jeroen van der Toolen.

„Kauno laisvosios ekonominės zonos valdybos pirmininkas Freddy Opsomeris mūsų užmegztą kontaktą su „Ghelamco” įvertino kaip didelį pasiekimą. Jei pavyks šiuos ryšius išlaikyti ir juos paversti bendradarbiavimu, tai bus didelis laimėjimas”, – sakė Kauno miesto savivaldybės Investicijų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Sonata Senkienė.

„Labai džiaugiamės, jog Kanuose investuotojai susidomėjo didžiausiu per visą Kauno istoriją nekilnojamo turto projektu – buvusios Aviacijos gamyklos teritorija Fredoje, į kurią investicijos galėtų siekti apie 200 mln. eurų. Pagal pirminį planą, šioje vietoje galėtų atsirasti stadionas, vaikų darželis, kiti visuomeninės paskirties objektai, taip pat teritorija būtų pritaikyta verslo, pramonės, rekreacijos ir gyvenamosios paskirties objektų infrastruktūros vystymui. Dabar susidomėjusių investuotojų lauksime Kaune, kur galėsime išsamiau pristatyti projektą”, – akcentavo Kauno miesto tarybos narė Gintarė Skaistė.

„Be to, kompanijos „Ghelamco” atstovai išreiškė susidomėjimo ir Koncertų, kongresų ir konferencijų rūmų projektu”, – sakė Investicijų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjas Vygintas Grinis.

Domėjosi ne viena kompanija

Galimybėmis vystyti 35 ha ploto teritoriją Fredoje rimtai domėjosi ir tarptautinės kompanijos „FG Asset Management” atstovai. Azijoje ir Amerikoje veikiančios kompanijos, kuri artimiausiu metu planuoja atidaryti savo padalinį Londone, atstovai parodoje MIPIM 2014 itin atidžiai žvalgėsi į Europoje planuojamus projektus.

Kauno pristatomais objektais taip pat susidomėjo Olandijos kompanijos „Immo Finance” ir Vokietijos įmonės „ATAG Klockner&Cie” atstovai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: