© Jono Danielevičiaus nuotr. / http://www.fotoisdj.lt/

Šį šeštadienį Rotušės aikštėje, dalyvaujant tūkstančiams kauniečių bei miesto svečių, įžiebta pagrindinė miesto eglė. Šventės metu koncertavo Egidijus Sipavičius, Urtė Šilagalytė, Liudas Mikalauskas, Evelina Sašenko, grupės „Džentelmenai”, „Electric Ladies”, vaikų dainos ir šokio teatras „Vaidilutė”, mimai, fakyrai ir įvairūs personažai.

„Kaunas pradeda dalintis Kalėdų dvasia, kuri visų mūsų namus pripildys jaukumo ir šilumos. Jau dešimtus metus iš eilės mes visi renkamės į Rotušės aikštėje vykstančią pagrindinės miesto eglės įžiebimo šventę. Būtent iš čia Kalėdų dvasia ir šviesa pradeda sklisti po visą miestą. Neabejoju, kad ir šįmet gražiausios Lietuvos eglės titulas atiteks Kaunui”, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Specialų kalėdinį muzikinį sveikinimą susirinkusiems dovanojo Norvegijos karalystės karinių jūrų pajėgų pučiamųjų kvintetas. Šventės dalyvius pasveikino ir Vestfoldo apskrities meras Per-Eivind Jahansen: „Eglutės įžiebimas kartu su kauniečiais yra ne tik džiaugsmas, bet ir gražios draugystės, užsimezgusios prieš 22 metus – simbolis. Būtent prieš tiek metų buvo pasirašyta pirmoji bendradarbiavimo sutartis, kurią šiandien pratęsėme dar dviem metams. Visų Vestfoldo apskrities gyventojų vardu perduodu nuoširdžius sveikinimus ir linkėjimus”.

Susirinkusius aikštėje pasitiko Kalėdų Senelis, kuris sužibus eglutei pradėjo savo kelionę artėjančių šiltų Kalėdų link. Jį lydėjo pasakų personažais virtę atlikėjai, jų dainos apie žiemą ir Kalėdas. Krėsdamas pokštus, stebindamas staigmenomis Kalėdų senelis kvietė keliauti kartu, dalintis gera nuotaika, gėrėtis eglute, didžiuotis Kauno miestu, kuris kasmet ypatingai pasipuošęs pasitinka šv. Kalėdas.

Tradiciškai, jau penktus metus, eglutės papuošimu rūpinosi menininkė Jolanta Šmidtienė, kuri šiais metais eglę papuošė šilumą simbolizuojančiais mezginiais. Antrame eglutės aukšte, kaip ir pernai, šoka angelai, aprengti pagal šių metų kalėdinę tematiką. Šiemet eglutę papuošė ir vienas visiškai naujas angelas. Visi norintys gali nevaržomai įeiti į eglės vidų ir į specialiai neregių vaikų numegztas kišenes dėti laiškus, palinkėjimus, atvirukus bei dovanas miestui.

Eglutę rankų darbo mezginiais puošė studentai, menininkai, moksleiviai ir kiti geros valios žmonės. mezga eglutės apdarus. Pagrindinės miesto eglės rūbo plotas siekia 500 kv. m. Su tokiu rezultatu Kaunas vėl planuoja pretenduoti į Guinnesso rekordų knygą.

Šventiniu laikotarpiu Rotušės aikštėje veiks kalėdinis miestelis ir čiuožykla po atviru dangumi.

© Jono Danielevičiaus nuotr. / http://www.fotoisdj.lt/

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: