(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Spalio 2 dieną Kauno miesto savivaldybėje vyko baigiamoji projekto SWITCH konferencija „Darbo rinkos gaivinimas“. Projektą SWITCH Kaunas vykdo kartu su keliomis Katalonijos (Ispanija) apskritimis.

Projekto SWITCH tikslai – identifikuoti silpstančius ir perspektyvius ekonominių veiklų sektorius, nustatyti darbo vietų pasiūlos ir paklausos santykius atskiruose regionuose ir į tai atsižvelgiant planuoti profesinį mokymą bei išskirti perspektyvius sektorius tolesniam vystymui.

Kauno miesto mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis pasidžiaugė, kad šiuo nelengvu ekonomikai metu Kauno ir Katalonijos specialistai bendradarbiauja spręsdami vieną iš opiausių problemų – nedarbo didėjimą.

Katalonijos Anoia apskrities tarybos pirmininkas Jordi Mercader padėkojo kauniečiams už labai šiltą priėmimą ir vylėsi, kad bendradrbiavimas ateityje su Kauno miesto savivaldybe tik stiprės.

Šiandien septynių Katalonijos apskričių vadovai ir specialistai, Anoios apskrities verslininkų asociacijos, Katalonijos regiono darbo biržos atstovai kartu su Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų, Lietuvos darbo biržos ir Kauno savivaldybės specialistais diskutavo apie užimtumo problemas informacinių ir komunikacijos technologijų sektoriuje, aviacijos ir automobilių pramonėje, dalinosi patirtimi vystant turizmo sektorių ir kitas ekonomikos šakas.

Vykdant SWITCH projektą numatoma sukurti metodologiją, kurią naudojant būtų galima nustatyti sąsajas tarp profesinio mokymo ir specialistų poreikio darbo rinkoje, išskirti naujas iškylančias aktualias profesijas. SWITCH projektas yra finansuojamas Europos socialinio fondo ir Katalonijos darbo ministerijos lėšomis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: