Asmeninio archyvo nuotr.

Kauno ruošiasi tvarkyti vieną unikaliausių mieste esančių erdvių – Kauko laiptus ir viršutinėje terasoje esantį baseiną. Rengiantis kitų metų pradžioje prasidėsiantiems darbams, kauniečiai kviečiami siūlyti idėjas, kaip būtų galima sutvarkyti šią išskirtinę vietą.

„Kauko laiptai ir visa alėja yra tikras Kauno tarpukario perlas ir labai apmaudu, kad šitiek metų jis buvo apleistas. Turime konkretų planą, kurį įgyvendinę turėsime dar vieną sutvarkytą ir jaukią erdvę“, – teigė  Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Kauno miesto savivaldybė kviečia visus kauniečius siūlyti idėjas Kauko laiptų ir visos alėjos atnaujinimui (kauniečių idėjos laukiamos el. paštu kaukas@kaunas.lt).

„Žaliakalnio bendruomenė yra aktyvi, sąmoninga ir visuomet turinti idėjų. Norime eiti į dialogą su bendruomene ir išgirsti žmonių matymą“, – pridūrė Kauno mero patarėjas Dainius Pavalkis.

Iki šių metų pabaigos įmonės „Kauno planas“ specialistai parengs visos Kauko alėjos rekonstrukcijos techninį projektą. Planuojama, kad realūs darbai prasidės kitų metų pavasarį, kuomet leis oro sąlygos. Šį projektą ketinama finansuoti Europos Sąjungos ir Kauno miesto savivaldybės lėšomis. Preliminariai skaičiuojama, jog projekto vertė sieks apie 800 tūkst. eurų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: