Kaunas.lt archyvo nuotr.

Europos kultūros sostine paskelbtas Kaunas sulaukė daugybės sveikinimų. Visų Prancūzijos gyventojų vardu miestą pasveikinęs šios šalies ambasadorius Lietuvoje Philippas Jeantaudas Kaunui skyrė ne vieną komplimentą.

Kaunas yra neatrastas lobis! Mes labai džiaugiamės ir sveikiname miestą iškovojus Europos kultūros sostinės vardą. Pažadame aktyviai įsitraukti ir suteikti visą reikalingą ambasados pagalbą įgyvendinant šį miestui itin svarbų tarptautinį projektą. Taip pat labai sekame ir Kauno moderniosios architektūros patekimo kelią į į UNESCO sąrašą“, – kalbėjo Prancūzijos ambasadorius P. Jeantaudas.

Šis titulas yra didelis postūmis geroms permainoms, kurios šiuo metu vyksta Kaune. Tai projektas, skirtas visam miestui, Lietuvai ir Europai, dėl to esame atviri įvairioms idėjoms“, – sakė Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaitis.

Labai džiaugiuosi, kad būtent Prancūzijos ambasada pirmoji sveikina Kauną iškovos Europos kultūros sostinės vardą. Juk tai šalis, kurios kultūra neabejotinai yra viena iš didžiausių, seniausių ir svarbiausių Europoje. Tuo labiau kad Kaunas tarpukariu buvo vadinamas mažuoju Paryžiumi. Tikiuosi, jog draugystė padės vėl Kaune įpūsti prancūziškos dvasios“, – sakė Kauno miesto vicemeras Simonas Kairys.

Kaunas nuo 1997 metų aktyviai bendradarbiauja su Prancūzijos miestu Grenobliu. Bendradarbiavimas tarp miestų vyksta įkūrus susigiminiavimo komitetus, kurie koordinuoja ryšius ir užsiima šių ryšių palaikymu ir skatinimu. Abiejuose miestuose komitetų sudėtis atspindi įvairias gyvenimo sritis tokias kaip ekonomiką, kultūrą, švietimą ir teisėsaugą. Šis Prancūzijos miestas Kaunui parodė išskirtinį dėmesį, kuomet 2013 metais, Lietuvai pirmininkaujant ES, surengė Lietuvos mėnesį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: