Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybė nuo kitų metų pavasario buhalterinės apskaitos funkciją iš jai  priklausančių 25-ių sporto, kultūros, socialinių paslaugų ir sveikatos priežiūros įstaigų perkels į specializuotą įstaigą. Šis žingsnis leis ne tik taupyti įstaigų lėšas, bet ir užtikrins didesnį skaidrumą.

 Šių metų pradžioje savo veiklą pradėjusi įstaiga „Kauno biudžetinių įstaigų buhalterinė apskaita“ iki šiol rūpinosi miestui priklausančių sporto mokyklų apskaita. Nuo kitų metų  balandžio 1 dienos ši įstaiga rūpinsis ir kultūros, socialinių paslaugų ir sveikatos priežiūros įstaigų buhalterija.

„Šiuolaikiškas apskaitos vedimas, paprasčiau ir greičiau atliekami procesai ir dėl perėjimo prie vieningos apskaitos programos sumažėję kaštai – esminiai argumentai, kodėl mes centralizuojame biudžetinių įstaigų buhalterijas“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

„Vieninga sistema  leis didinti ir įstaigų finansinį skaidrumą, bus daug lengviau sekti, ar įstaiga laikosi visų teisės aktų reikalavimų, ar nėra pažeidinėjami įstatymai“, – teigė Kauno savivaldybės Ekonomikos ir finansų komitetų pirmininkė Edita Plūkienė.

Lapkričio ir gruodžio mėnesiais Kauno biudžetinių įstaigų buhalteriai ir savivaldybės apskaitininkai dalyvauja intensyviuose mokymuose. Visi su savivaldybe susijusių įstaigų buhalteriai nuo kitų metų pradžios pradės dirbti su viena buhalterinės apskaitos programa. Iki šiol specialistai dirbo su 7 skirtingomis programomis, o jų atsisakymas Kaunui kasmet leis sutaupyti po 0,5 mln. eurų.

„Pirmas veiksmas, kurį padarėme – nupirkome šiuolaikinę buhalterinę programą. Ja jau kuris laikas mokome dirbti buhalterius ir po truputį pradedame kelti kitų įstaigų buhalterijas į vieną vietą“, –  aiškino G. Petrauskas.

Šie pokyčiai palies iš viso 25 savivaldybės kultūros, socialinių paslaugų, sporto ir sveikatos priežiūros įstaigas.

Reklama:  IMLŪS SPRENDIMAI

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: